Äldreomsorgen är inte för alla

Började dagen med en riktig långfrukost ”the American way” eftersom det är den fjärde juli. Med stark anknytning till USA gör vi dagen lite mer speciell även om French toast (rika riddare (?)), våfflor, färska bär och lönnsirap kanske inte är så märkvärdigt. När barnen var yngre var det alltid BBQ, men måltider som är beroende av väder eller för den delen att alla är hemma samtidigt funkar inte lika bra längre. Jag nöjer mig med det lilla.

Ägnat stor del av dagen i övrigt till att läsa tidningar på nätet både för att hålla mig uppdaterad samt hitta något att blogga om. Ibland svårare än man tror. Fastnade i artiklar om hur antalen fall hudcancer ökar, hur du känner igen en prick från en annan och hur dåliga vanor människor har på sommaren. Det var fler artiklar än så, men av alla tidningar jag har läst idag var det notisen http://www.vk.se/plus/2043479/var-otrevlig-och-hardhant-mot-dementa som lämnade starkast intryck på mig.

Självklart kan inte en liten artikel i VK ge hela bilden av vad som hänt eller varför, men att en person är både hårdhänt och otrevlig mot de äldre människor hon eller han är satt att hjälpa upprör mig. Inte bara det utan hon/han har även försummat sina arbetsuppgifter visar tydligt att det passar inte alla att arbeta inom äldreomsorgen. Vi har haft flera fall där personer som arbetat inom ett område i kommunen blivit omplacerade pga arbetsbrist till att arbeta inom äldreomsorg för att där behövs personal. Trots att personen varken haft utbildning eller intresse av det och då kan det bli fel. Att skylla på egen ohälsa är ingen ursäkt, en förklaring kanske, men ingen ursäkt.

Läser också om branden i Sörfors och deltidsbrandmännen från Umeå, Vännäs och Holmsund som kämpar med att få den under kontroll. Precis som den oro jag tidigare uttryckt här på bloggen blev avtalet för deltidsbrandmännen inget vidare. Jag vet att flera av dem inte kan räkna med någon längre sammanhållen semester. Vi andra får hoppas på att det blir en lugn sommar med få utryckningar.

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>