Victoria Eliasson, studerande Storuman

Livet lunkar på

Av , , 2 kommentarer 1

…ja, vad händer? Sitter och nöter jobb i Big Uman, eller jag har lunch nu och eftersom jag är en snabbis, så fick jag tid över.

Det är mycket på gång. jobb varje dag. En observation i veckan, sidogrejer och även jobb lördag på OK.

Men på lördag efter jobb kanske man hinner med att göra något vettigt för sig själv, who knows…

2 kommentarer

Finns det så mycket bättre säg?

Av , , Bli först att kommentera 1

Gammal goding!
… det enda som jag inte blir less på här i livet är nog ‘Welcome to the jungle’ med Guns n Roses. Axl Rose kan verkligen dansa.

Bli först att kommentera

Återigen hej!

Av , , 2 kommentarer 0

Eftersom jag tydligen just har fått veta att folk verkligen läste min blogg här på VK, så kanske jag ska väcka min döda hjärna till liv och skriva någon rad. Jag har som glömt bort denna lilla blogg med farten bara. Nu bloggar jag mest på Blogg.se.

Hur som helst. Uppdate från den senaste tiden:

Jag och Helena hade sökt in på lite kurser i Östersund och tänkte att vi kanske skulle ha en framtid där, men på något vis blev det inte av. Det var fullt på vissa kurser och utbildningar. Jag hade sökt in på Webinformatik och eftersom jag var slarvig så kollade jag inte att det var heltid/deltid, så jag såg nu att den enbart var på 25% (distansutbildning). Får väl se om jag tackar ja till den ändå. Problemet är bara att jag i nuläget sitter på en Mac med gul skärm. Funkar kanske inte så fryntligt på just den fronten då.

KANSKE PÅ GÅNG
Annars. Ja.. vad händer. Jag har ett litet projekt på gång. Jag har snackat med en kille i Uppsala om att illustera en barnbok till Opals tävling i kategorin ‘faktabok för barn’. Får väl se om det är något han vill ha. Men problemet är fortfarande DATOR. Jag har inte råd med en ny och det mesta ska göras i Illustrator och i vectorprogram. Det är fan svårt i livet , när allt man vill göra ska kretsa kring en dator. Men, sån är jag. Just nu är jag i desperat behov av en dator som inte innefattar en gul skärm.

PS.
För er som inte vet så fasligt mycket, ni säger kanske ‘Men köp en ny skärm för guds skull ‘ FAST, problemet med just Mac är att dom envisats om att bygga in själva datorn i skärmen. Inte alla Mac:ar, men min gamla burk ser ut på det viset. Då vet ni det…

Låna ut en dator till mig så vore jag ju tacksammare än allt liv på denna jord.

Take care!

2 kommentarer

Jag är fortfarande irriterad

Av , , 1 kommentar 0

Att bo här och vara arbetssökande är inte det lättaste. Just nu finns 4 jobb och ingen av dem är här i Storuman. Inget vettigt. Jag måste rymma härifrån snart.

1 kommentar

Jobben ?

Av , , 5 kommentarer 0

Jag sitter verkligen med myror i brallorna om dagarna och vill ha något att göra. Att det inte finns några jobb i Storuman ? Klickar man på arbetsförmedlingens hemsida så står det att det finns 7st jobb. Fyra av jobben finns egentligen i Hemavan, alltså inte i Storuman (tkr hemavan borde ha en egen kategori) Man blir lätt förvirrad när det står Storuman. Kommun hit, kommun dit. Jaja. Sedan så är de resterande jobben inte ens jobb på företag lr arbetsplatser i Storuman, utan då finns bara mysteryshopperjobb eller så måste man gå hem till folk och försöka sälja dildos.

- Anonym konsument för ICA Ålderkontroller

- Observatör, SeeYou AB SEEYOU AB

- Erotikprodukter.se söker fler säljare!

Förlåt, men inte underligt att folk flyttar från Storuman hela tiden när det inte finns några jobb. Hade verkligen jättegärna jobbat och tagit det lugnt i Storuman. Jag gillar ändå Storuman.

Men det är ju som det, går väl inte att göra så mycket åt.

5 kommentarer

Varför här liksom ?

Av , , Bli först att kommentera 0

google

Varför i allt liv bosatte sig våra förfädrar här i Sverige från första början?
Så vitt jag vad har hört så åt vi inget annat än potatis för några hundra år sedan, eftersom inget annat växte här uppe. Det är ju de varmare länderna som bidragit med all mat vi har idag. Inget växte ju för fan här från början. Eller det kanske var så att folk blev skickade som straff till Sverige om dom hade begått ett brott eller syndat..till exempel ‘jobbat på en söndag’ Då skickades man till Sverige för att frysa och leva på rötter som i nuläget kallas potatis. Tydligen trivdes vi bra ändå, åt vår potatis.. Sedan så inporterade vi resten av våran kultur i princip!
High five!

Tacka våra förfäder att vi bor i det kallaste landet i världen, har 6 månader snö, 2 månader då det regnar eller är slask och en ganska lam sommar med högst 27 grader om man har riktigt tur.

BRA ATT VETA
Men man ska väl också passa på att vi lever i ett friskt, rikt och jämnställt land utan bögdiskriminering osv osv. Större delar av vår befolkning lider ju inte heller av aids precis, så det är ju bra. MEN trots det lider vi dock av återkommande förkylningar, hosta och annat som vi drabbas av för att vi är för renliga. Detta sa en doktor på tv. Vi är helt enkelt för renliga för att vårt bästa. Folk tvättar sig med sprit för ofta, håller sig borta från folk som är förkylda och undviker att sina barn umgås med andra barn som är förkylda. Fattiga länder där de inte är ‘lika renliga’ i allmänhet, de vet knappt vad en förkylning är ? Dom har inga sådana problem alls (dock andra problem). Men doktorn sa iaf att förkylningar var bra att utsättas för, annars underutvecklas immunförsvaret.

Tillägg: Jag påpekar inte att folk i fattiga änder är ett smutigt folk och jag anser inte heller att man enbart får förkylningar genom att tvätta sig för mycket. Men det BÖR ni ju fatta. Jag är inte elak eller speciellt oventande. :)

Förkylningar är alltså bra för dig, men ack så jobbigt. Här sitter jag och hostar! Men jag är ju iaf inte hemlös och hivsmittad. Tack hej!

Bli först att kommentera

Konstaterat ikväll

Av , , 2 kommentarer 0

VickyJag hittade åt en hög gammalt halloweensmink i rummet, så jag tänkte att det var lika bra att jag sminkade mig till en Zombie. Tro inte att jag är psyksjuk nu , jag har enbart väldigt väldigt lite för mig ibland.

1. Bär man vita kläder ser man brunare ut.

2. Man kan alltid göra något gott av det som finns i frysen, även om det finns ruggigt lite.

3. Har man blont hår syns det verkligen när det är fett och flottigt.

4. Utan funktionsduglig dator och kamera så finns det inget jag vill göra en kväll som denna.

5. När man ligger på nivå 0 i entusiasm och inte har gjort ett piss på hela dagen, så sitter man uppe längre än vad man borde.

2 kommentarer

Kl 03.12

Av , , Bli först att kommentera 0

Victoria EliassonHittade en extremt ful redigerad bild som jag gjort i photoshop. Det är jag själv (fotat i en konstig vinkel) som skall likna Willy Wonka från Kalle och chokladfabriken.
Enjoy!

Har man vridit dygnet en aning kanske. Nu har jag suttit uppe så länge att jag inte längre är trött. Jag verkar ha gått över den fasen. Jag sitter nämligen och kollar igenom allt kul jag har på datorn fortfarande och kan inte sluta.

Bli först att kommentera

Fynda i din dator

Av , , Bli först att kommentera 0

Victoria Eliasson”Anna & Vicky goes popkonst” av Victoria Eliasson. Stygg men mycket fin vill jag påstå. Detta är vad som händer när jag får tråkigt. Peace out.

Det roar mig lika mycket varje gång att sitta och kolla på gamla bilder och annat kul som är nedsparat på dumburken.

Bli först att kommentera

Reklam är hemskt

Av , , 2 kommentarer 0

nostalgica.se

Tomtens tvättpulver:s slogan : ‘ Tomtens tvättpulver till seger, vit blir till och med en neger! ‘

Haha.. ja herre gud. Var det alltid bättre förr så säg ? Kanske inte vad det gällde etik och moral precis. Fast iofs så var väl kanske bensinen billigare och barnen hade kanske en gnutta större respekt för sin föräldrar.

Men..det var den roligaste slogan jag hört/sett i hela mitt liv. Måste vara en sjuhejdans starkt tvättmedel :S :O haha (jag är inte rasist, men jag har humor)

Over and out ;)

2 kommentarer