Victoria Eliasson, studerande Storuman

Varför här liksom ?

google

Varför i allt liv bosatte sig våra förfädrar här i Sverige från första början?
Så vitt jag vad har hört så åt vi inget annat än potatis för några hundra år sedan, eftersom inget annat växte här uppe. Det är ju de varmare länderna som bidragit med all mat vi har idag. Inget växte ju för fan här från början. Eller det kanske var så att folk blev skickade som straff till Sverige om dom hade begått ett brott eller syndat..till exempel ’jobbat på en söndag’ Då skickades man till Sverige för att frysa och leva på rötter som i nuläget kallas potatis. Tydligen trivdes vi bra ändå, åt vår potatis.. Sedan så inporterade vi resten av våran kultur i princip!
High five!

Tacka våra förfäder att vi bor i det kallaste landet i världen, har 6 månader snö, 2 månader då det regnar eller är slask och en ganska lam sommar med högst 27 grader om man har riktigt tur.

BRA ATT VETA
Men man ska väl också passa på att vi lever i ett friskt, rikt och jämnställt land utan bögdiskriminering osv osv. Större delar av vår befolkning lider ju inte heller av aids precis, så det är ju bra. MEN trots det lider vi dock av återkommande förkylningar, hosta och annat som vi drabbas av för att vi är för renliga. Detta sa en doktor på tv. Vi är helt enkelt för renliga för att vårt bästa. Folk tvättar sig med sprit för ofta, håller sig borta från folk som är förkylda och undviker att sina barn umgås med andra barn som är förkylda. Fattiga länder där de inte är ’lika renliga’ i allmänhet, de vet knappt vad en förkylning är ? Dom har inga sådana problem alls (dock andra problem). Men doktorn sa iaf att förkylningar var bra att utsättas för, annars underutvecklas immunförsvaret.

Tillägg: Jag påpekar inte att folk i fattiga änder är ett smutigt folk och jag anser inte heller att man enbart får förkylningar genom att tvätta sig för mycket. Men det BÖR ni ju fatta. Jag är inte elak eller speciellt oventande. 🙂

Förkylningar är alltså bra för dig, men ack så jobbigt. Här sitter jag och hostar! Men jag är ju iaf inte hemlös och hivsmittad. Tack hej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.