Lyssna

 

Hur gör man för att lyssna till Gud? När ska man och vad händer när man gör det? Hur vet man att man lyssnar på rätt röst? Huvudet kan kännas ganska så fullt ibland, massa buller som stör så det blir svårt att uppfatta när Han talar till en.

En synonym till ”lyssna” är att ”försöka höra.” Bara det lilla blev en tankeställare för mig. I många fall räcker det inte att bara försöka. Man förväntas att kunna lyssna. Hemma, i skolan, på jobbet. Det ingår överallt. För att visa respekt måste man kunna lyssna. Gör man inte det missar man dessutom viktig information.

Aha! Men när vi inte lyssnar till Gud, går inte vi också miste om något då? Något ännu STÖRRE för det ingår i Guds plan, till skillnad från någon arbets- eller läroplan.

När det kommer till Gud gäller det snarare att försöka höra. Det finns ingen grund i hur Han kommunicerar med oss. Det enda vi vet är att Han gör det så att var och en förstår. Han kan tala genom ord eller bilder eller vad som helst, när som helst.

Ibland tycker jag inte om vad Gud vill att jag ska göra. Nu har jag dock insett att det inte blir bättre av att jag försöker hålla för öronen och blunda. Då talar Han bara till mig på ett annat sätt. Jag kommer inte undan.

Andra gånger går det längre perioder utan att man uppfattar något alls, även när man verkligen försöker höra. Har Gud ledsnat på mig eller missar jag något uppenbart gång på gång som Han bara väntar på att jag ska inse?

Gud har en plan. Han förbereder oss och ger oss den utrustning vi behöver. Man kan räkna med att det finns en mening med uppdragen vi får, även de som vi inte gillar. Allt vi behöver göra är att vara öppna och mottagliga. Det känns sällan så enkelt, dock.

Något som håller mig tillbaka när det gäller att lyssna till Gud är att jag inte vet vad som händer och jag vill inte släppa kontrollen. Skumt, eftersom jag vet att Han redan HAR kontrollen. Jag vet aldrig vad som kommer hända när Han kommunicerar med mig. Allt jag uppfattar är att jag ska gå någonstans eller säga något. Det är olika beroende på situation och person. Men en sak är alltid detsamma när Gud vill mig något. Oavsett hur lite jag förstår så hör jag:

”Gör det här… och LITA PÅ MIG.”

– Evelinn Björk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.