En lycklig silvermedaljör

Jens Byggmark var överlycklig efter att ha fått sin silvermedalj om halsen. Han sken som en sol när han mötte pressen och ombads beskriva sin medalj.
– Silver. Riktigt skön, säger Jens om sin silvermedalj.
Jens har haft flera tunga år där han verkligen har tvivlat på sig själv. Han har varit nere under 100 på världsrankingen och inte ens vetat vad som är fel.
– Det har varit sjukt jobbigt att behöva förklara sig och själv inte veta det. Det svåra är när man inte vet vad som är felet och man inte vet vad man ska jobba på. Då har det känns som att det här kan jag ju lägga ner eftersom jag inte vet vad jag ska göra för att bli bättre.
Han beskriver sig som en betydligt mer erfaren människa nu som vet vad det handlar om när succén kommer. Så var det inte när han vann två världscuptävlingar 2007.
– Man har varit med om mycket mer nu. Innan kom jag från Tärna och vinner Kitzbühel dubbelt. Det blir en jäkla kontrast mot hur det var innan.
I fjol började äntligen Jens hitta rätt i material coh teknik men bitarna föll helt på plats sen han började att samarbeta med förre världscupåkaren Thomas Fogdö som hjälper Jens med mental coaching.
– Jag började hitta materialet lite förra året och sen att man har fått hjälp av Fogdö för att få rätt på mentala biten.
Kontraktsmässigt sitter Jens i en guldsits då han bara har ett år kvar på kontraktet. Men han har inga planer på att byta då han upplever hans team som en familj. Och de lär inte släppa honom.
– Det tror jag inte, skrattar Jens

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.