Dom har Björgen men vi har Hellner!

Kvalet gav föraningar, men att Hellner skulle åka ifrån Northug, Jönsson och Hattestad på det sätt han gjorde saknar ord. Trots den sämsta starten i varje heat har jag sällan sett någon åka så ohotad genom en hel sprinttävling. Det var som att något drog Hellner upp för backarna och på den långa rakan fanns bara en åkare. Inför finalen kändes det som OS-form på Hellner. Nu vet jag inte riktigt hur det känns, men jag trivs med tanken på att han har sina specialdistanser kvar.. VM-kung någon?

I övrigt bland de svenska herrarna ska naturligtvis Jönssons bronspeng lyftas fram. Han har varit världens bästa mellan mästerskapen tidigare, men nu fanns det där även när det gällde som mest.

Marit Björgen har just inlett jakten på sin enhetliga medaljsamling från Holmenkollen. Nu har hon klarat av den överlägset tuffaste utmaningen..

Kalla saknade dessvärre den där rätta taktiken. Hon hade klart kapacitet för att ta sig vidare till en final och kändes som en av de tre starkaste åkarna innan semin. Motståndarna åkte smartare, men jag tyckte mig ana en viss revanschlusta från dom där bruna ögonen efter målgång..

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.