Tegs chans till revansch

Tegs resa under den här säsongen har egentligen varit minst lika händelserik som Björklövens, åtminstone om man tänker på skillnaderna rent förutsättningsmässigt. Att Löven skulle leka hem division 1 A tog nog många för givet och lika många hade nog räknat med att Teg skulle harva längst ned i bottenträsket av serien. Jag själv är rätt ny i branschen, jag har visserligen följt Björklöven det senaste decenniet, men egentligen har jag aldrig varit riktigt insatt förrän de 4-5 senaste åren. Därför har jag inte heller följt Teg. Jag hängde inte med när de var uppe i Allsvenskan för ett antal år sedan och sedan dess har ju laget varit i skymundan, vilket naturligtvis också är rätt logiskt.

Vad förväntade jag då mig av Teg när säsongen inleddes? Egentligen hade jag nog inga förväntningar över huvud taget, men under resans gång har laget imponerat på mig och troligtvis flera andra flertalet gånger. Den offensiva glädjehockeyn som Steinholtz förespråkar har satt käppar i hjulet för många lag. Alla Björklöven, Kiruna och Asplöven har haft problem med Teg. På ren svenska har det varit förbannat roligt att se Teg, ett lag med minimala resurser, som i flera matcher har fått lagen med spelarbudgetar på flertalet miljoner sett ut som riktiga korpengäng. Tegs stora nackdel är ju dock försvarsspelet. Det går att göra en liten långsökt liknelse till spansk fotboll som inte alls har världens bäst strukturerade försvarsspel, men en vilja att anfalla.

Det var helt sanslöst nära att Teg också tog sig till allettan, vilket naturligtvis var det laget ville. Men då hade nog troligen säsongen varit över vid det här laget, vilket den inte är för nu har man chansen att visa att man är ett lag att räkna med, även på allettan-nivå. Det är klart att Hudiksvall är favoriter till att vinna denna match, men jag är helt övertygad om att det inte blir en lätt resa för laget från "Glada Hudik".

El partido numero uno esta a noche, buen suerte!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.