PH, Hellner och Fredriksson

Då var säsongens första riktiga vintersportdag avklarad! Jag tycker därför att det är på sin plats med en summering. 

Vi börjar i Gällivare. Det blev en både väntad och oväntad premiärdag för världscupen. Väntad för att det blev dubbelt norskt men oväntad för att det var Martin Sundby Johnsen som drog hem herrloppet (det väl nästan förutbestämt att varken Marcus Hellner eller Petter Northug skulle vinna med tanke på hur vanvettigt mycket av förhandssnacket om handlat om just de två). 

Det mest bestående minnet med dagen var ändå Charlotte Kallas brinnande ögon i SVT-intervjun efter fjärdeplatsen och myrfallet. 

IFK Umeås Markus Ottosson kom 67:a, 2.27 efter segrande Sundby Johnsen och var nionde bäste svensk. Helt okej. 

I Arvidsjaur bjöd Marcus Fredriksson upp till dans. Lyckseletalangen, född 1996, hade ett tufft fjolår. Mykoplasma förstörde tre-fyra månader av säsongen och det var först på slutet han var tillbaka fullt ut. Nu har han fått en bra försäsong och ska bli spännande att följa i vinter. 

Nästa tävling för Fredriksson blir i Piteå om två veckor, men dessförinnan ska han Jonna Sundling, Vilhelminas Rebecca Öhrn och IFK Umeås Elina Rönnlund åka på en riktig höjdare då de ska få träna tre dagar med Marcus Hellner i Gällivare. Det är en energidrycksjätte som bjudit in tio av Sveriges mest lovande åkare till att inspireras av och träna med Hellner. (Även Stockviks Linnea Stark som går skidgym i Lycksele finns med i tian). 

För Västerbottens alpina hopp blev det en mörk lördag. Maria PH:s chanser försvann i en vänstersväng i Aspen och hennes lillebror Johan diskades i andra åket vid Levis europacupslalom. 

Till sist lite skidskytte. Björn Ferry snackade ju om pungkulor och fruktsamhet i sin julgransbeklädnad, Ted Armgren visade lite "balls" i handling när han blev åtta i Idres Europacuptävling. Fullt skytte av den gode Vilhelminasonen. Gör han samma resultat i morgon och framöver får nog Staffan Eklund få svårt att peta honom från världscupen så många gånger till. 

 

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tomas Ruuth

    Svar till Maja Larsson (2012-11-24 22:43)
    Såklart hade man hoppats på typ topp 30 och ett litet genombrott. Men sett till hans kapacitet, att han främst satsar mot långlopp i vinter och till vad han brukar prestera i världscupen så var det ungefär som förväntat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.