Ny generation

Maria Pietilä Holmner hade knappt tagit av sig pjäxorna innan det var dags för hennes arvtagare och lärlingar i UHSK Umeå att visa framfötterna. 

Och Lisa Blomqvist och Charlotta Säfvenberg gjorde det i samma tävling. De båda 94:orna hade inför dagens europacupslalom som bäst en 20:e respektive 28:e plats i europacupsammanhang.

I dag slog de till med varsin topp-tio-placering. Lisa hade näst snabbaste tid i andra åket och slutade fyra, "Lotta" avancerade i andra åket från 13:e till sjunde plats.

Det är ju ingen jätteskräll att 18-åringarna från Umeå börjar ta kliv även i seniorcirkusen. I våras besegrade Lisa självaste Tanja Poutiainen och hon föll i internkvalet till både världscupen i Sölden och Levi. Slalomspecialisten Lotta har redan startat i två junior-VM (något som också hennes stora mål den här säsongen). Men icke desto mindre är det skoj att se de båda ta sina första steg mot högre höjder.

Hur det kommer att gå är omöjligt att säga. Sverige har en enormt stark talangbank på damsidan i allmänhet och slalomsidan i synnerhet och man ska ha lite tur på vägen om man ska lyckas. 

Men om inte annat så fick vi i dag än en gång bevis på att det finns tre (Monne Fjällström ledde ju efter första åket) synnerligen lovande tjejer på gång från Västerbotten. 

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.