Åre by night

 …fylla och fight?

Njae, det är en ganska slumrande by som står värd för världscuptävlingar den här veckan. Nöjesmeckat Bygget såg stängt ut i kväll, snömängden är betydligt mindre än vid Norrlands kust-rand och turistsäsongen har inte riktigt kommit i gång än. 

Men världscup ska det bli i dagarna två med start i morgon eftermiddag med storslalom.

Maria Pietilä Holmner blir enda länsdam på start. Lisa Blomqvist rehabbar hemma i Umeå och Charlotta Säfvenberg och Monne Fjällström kör europacup nere i Alperna (Säfvenberg för övrigt nära seger i dag, men åkte ut i ledning i andra åket). 

För Maria PH handlar det om att få nya kvitton på att hon är på rätt väg. Hon slog igenom i Åre 2007 med sitt VM-silver men har aldrig fått stå på pallen i en världscuptävling i Åre. Bäst chans den här veckan har hon såklart i slalom. 

Personligen har jag fördrivit kvällen med att se slalom från Madonna di Campiglio (Byggmark körde ur, var inte nöjd med bansättningen kan man säga) och hann även med en snabbvisit på mediaminglet som hölls vid tävlingsbacken.  

Inte mycket att rapportera därifrån. Fredrik Steinwall, förbundskapten på damsidan, kikade förbi och rapporterade om en fin backe. SVT:s Björn Fagerlind berättade en Stig Strand-anekdot från Madonna di Campiglio, och vi bjöds på synnerligen fina snittar som inmundigades med frenesi. (Hade jag nu fattat hur man fortsätter skriva nedanför en bild i den här bloggen kanske jag hade fortsatt, men jag har ingen aning så jag nöjer mig så här och utlovar en ny rapport i morgon. Fler bilder på snittar? Nope, ni kan vara lugna, det här blir veckans enda). 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.