Kvaltävling avgör världscupödet

26-27 oktober körs världscuppremiären i storslalom i Sölden. På damsidan har Sverige sex platser dit. Surrade lite med damchefen Fredrik Steinwall i dag om hur platserna dit ska fördelas.

– Vi kommer att köra en uttagningstävling runt 4-5 oktober och som det ser ut nu blir det väl kval om den sista platsen. Vi åker hem från det lägret (Mölltal/HIntertux) 9 oktober och vill gärna ha det klart då vilka som ska köra i Sölden, säger Steinwall.

Maria Pietilä Holmner, Frida Hansdotter, Sara Hector, Kajsa Kling och Jessica Lindell-Vikarby tog världscuppoäng i fjol och tanken är att de ska få chansen i Sölden. Sedan är det upp till Monne Fjällström, Lisa Blomqvist och de andra utmanarna att kvala om den sista premiärplatsen.

Gällande slalompremiären i Levi 16-17 november så har Sverige tio (!) startplatser dit. Vilka får köra där? Ja, Charlotta Säfvenberg och Monne Fjällström borde ligga bra till sett till deras fjolårsinsatser i europacupen…

– Vi har inte funderat hur vi ska ta ut dit än. Men vi har ju ett startfält åkare som är där efter fjolårsresultaten, sedan har vi inte bestämt om vi fyller upp alla platser, man ska förtjäna en plats i världscupen. Men är europacupåkarna (premiär där helgen efter) i bra form så finns det goda chanser, säger Fredrik Steinwall.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.