Pärson tror på genombrott

Då var det bara tre dagar kvar till världscuppremiären i Sölden. På lördag drar damerna ut i storslalombacken och Monne Fjällström gör en spännande premiär. I dagens Sport kan ni läsa en bit om Monne inför säsongspremiären (plus-material för er som undrar). Hon har nött lite på crossen i sommar och lärt sig att hoppa och gasa utan att krascha.

På lördag får vi se om hon kan överföra det till backen. Surrade lite med tränarnestorn Anders Pärson om världscuppremiären häromdagen, och han har rätt höga förväntningar på damsidan – och på Monne.

– Jag har stora förväntningar på att Maria PH ska komma i gång och sedan bör ju Frida Hansdotter vara med där uppe. Men framförallt blir det spännande med vår egen Tärnabybrud, Monne Fjällström, säger Pärson.

– Jag skulle inte bli förvånad om hon får sitt genombrott nu.

Varför tror du att det kommer i år?

– Det är mycket som tyder på det. Hon har fått ett års mognad, har varit med i hetluften förut och framförallt har hon fått bättra ranking. Med bättre ranking följer mer lugn och mer självförtroende, säger den gode Pärson.

Så det blir spännande att se en första indikation på lördag. Men det är just en indikation. Sölden är Sölden, en tjuvstart på säsongen, ofta svårt och med knepiga förhållanden, så det är dumt att hoppas på för mycket där. Däremot tror jag att både Monne Fjällström och Lotta Säfvenberg kan få små genombrott i slalomvärldscupen i vinter. Deras framgångar i europacupen förra säsongen gör att de nu fått så kallade fixplatser till världscupen och är garanterade startplatser just utanför topp 30. Det ger lugn, bättre förhållanden och bättre utgångsläge att kvala till andra åk.

Men slalompremiären är nästan en månad bort. Vi börjar med Sölden i helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.