IFK Umeå-talangen tar rygg på Hellner

Hela längdskid-Sverige tar i helgen sina första tävlings-stavtag i Bruksvallarna. Förutom Marcus Hellner och 41 åkare till som i stället är anmälda till den tävling som okonstlat nog döpts till Gällivarepremiären.

Bland de övriga 41 finns bland annat två IFK Umeå-åkare. Dels är det Tobias Nilsson som ska försöka matcha Hellner över 15 kilometer fritt med individuell start (lättare uppgifter kan man ju ha…) och dels är det den lovande junioren Mimmi Björn.

Så, då kan man ju undra varför Björn och Nilsson valt att gå mot strömmen och bege sig norrut till Gällivare i stället för söderut till Bruksvallarna, där övriga längdskid-Sverige samlas?

– Det är så långt till Bruksvallarna. Jag kommer ju från Arvidsjaur och därifrån är det bara 25 mil till Gällivare. Sedan är det första tävlingen så jag öppnar lite mindre, säger Mimmi Björn som kör i D17-20-klassen och faktiskt redan gjort tävlingspremiär i år.

Den skedde i Piteå för ett par veckor sedan.

– Jag hade inte direkt toppat mig inför den tävlingen. Nu har jag försökt vila mig i form i några dagar. Jag har känt mig lite trött och sliten på slutet men det känns hyfsat nu, säger Björn.

Då vet ni det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.