Helgen i listformat

En späckad vintersporthelg är till ända. Här är en sammanfattning av helgens…

…bästa stafettlag: Björn Ferry & gänget gav ett alldeles strålande formbesked i lördags. En andraplats ger OS-medaljdrömmar. Samtidigt visar stafetten i lördags hur tajt det är i toppen då Frankrike bara blev femma och det är nog inte i varje stafett man kan lägga bort en minut på startsträckan och ändå vara med. Sverige får en ny chans att slipa OS-formen redan till helgen då det körs ny världscupstafett.

…laddar för världscup?: IFK Umeås Simon Persson tävlade inte i Östersund i helgen. Fick aldrig tag i Simon som enligt uppgifter var på läger någonstans. Sent om sider (upptäckte det nyss) visar det sig, via Teodor Petersons-instagram-konto att han redan är i Davos och laddar. Verkar bli världscupstart för den gode Persson kommande helg.

…pallplatsetta: Elina Rönnlund, IFK Umeå, visar god sprintform. Hon föll i semifinalen i Bruksvallarnapremiären. I helgen stod hon upp i alla lopp och vann D17-18-sprinten i Östersund. Starkt!

…prologdrottning: Jonna Sundling, IFK Umeå, blev ”bara” tvåa i D19-20-sprinten i Östersund. Men. I prologen var hon snabbast av alla i Östersund, inklusive D21-åkarna. Tvärålundstottern Sundling är just tillbaka efter förkylning, kan bli en ny bra vinter för henne.

…Lyckselefantom: Marcus Fredriksson kände sig tung i kroppen i Bruksvallarna. I helgen kändes det bättre och då fixade han två pallplatser på två dagar i H17-18-klassen.

…smygare: Täfteå IK:s Marcus Grate som i skuggan av Fredriksson kom fyra respektive femma i helgen.

…distansåkare: Rebecca Öhrn, Vilhelmina, kom tvåa i distansloppet i D17-18-klassen. JSM-gulden i våras var ingen slump.

…ändrade-planer: Robin Norum gick till kvart i sprinten och blev 19:e i distansloppet. Men nu ändrar IFK Umeå-åkaren sitt upplägg och lägger in en träningsperiod på 2,5 vecka. Nästa start planerar han i Umeåsprinten 21 december.

…frågetecken: Blir det något Tannbergslopp i Lycksele kommande helg? Snöbrist i Lapp-Stockholm, beslut sägs ska tas på tisdag.

…nesligaste: John Eklund, AK Vännäs, jagar OS-plats i skicross. Han bommade åttondelsfinalen med knapp, knapp marginal i helgens världscuppremiär i Kanada. Eklund var blott 18 hundradelar från att nå åttondel. Surt!

…bästa världscupbesked: Charlotte Kalla och Marcus Hellners klassiska lopp i Lillehammer.

…alpinist: Hatten av till Kajsa Kling efter hennes genombrottshelg i världscupen.

…lokala alpinister: Viktor Edeblom kom sexa i lördags och Alexandra Sjöström kom topp-tio två dagar i rad vid Kirunas Fis-tävlingar i slalom i helgen.

…äntligen-på-väg: Monne Fjällström ger sig i väg söderut. Till veckan körs det fyra europacuptävlingar i Italien och på söndag finns även världscupstorslalom i St Moritz. Återstår att se om Monne kör den.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.