OS så långt

OS i Sotji har ju dragit i gång. Gunnar Johnsson rapporterar med den äran från Sotji. Jag sitter och följer dramatiken från hemmaplan.

Det har väl inte varit någon västerbottnisk framgångssaga så här långt. Otursmannen Simon Persson tog sig aldrig ens dit och Björn Ferry har bjudit på två rätt svaga insatser. I dag var det bom-bom-bom och över. En dålig dag på jobbet helt enkelt. Tyvärr kan ju masstarts-chansen ha rykt nu också för Ferry.

Men vi får väl se, och rätt vad det är går det bra på distansen. Ferry analyserade det på samma sätt han gjort i alla år.

”Jag har lika bra chans i distansen. Då kanske jag skjuter fyra nollor, vinner och får stå här och förklara hur det gick till, fastän det mest troligt var tur” sa han till TV3.

Med andra ord, skjuter Ferry fullt och åker fort så kan han vinna. Det låter banalt och kanske som ett långskott, men sådan är skidskyttesporten. Du måste ha en dag, särskilt om du inte är en Martin Fourcade som har råd med en eller två bom och ändå kan stå på pallen – i tävling efter tävling.

ooo

Sprint på OS-programmet i morgon. Tankar om Teodor Peterson? Han får nog det tufft. Banan ska vara ryssligt tungt och mästerskapen är ju mest anpassade för snabba distansåkare, snarare än sylvassa sprintåkare.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.