USM-guld och Ferrys form

Hittade Björn Ferry sin formtopp för tidigt?! Ja, det är inte utan att man tänker den tanken då man ser hans insatser hittills under OS i Sotji. I världscupgenrepet i den för Ferry magiska lycko-orten Antholtz bjöd han på klassiskt Ferry-bett i åkningen och sköt snabbt och bra. Men nu, ungefär en månad senare i Sotji är det är rätt mycket VM i Nove Mesto-vibbar över Ferry. Han gör hyfsade insatser (eller tja, sprint och jaktstart var ju inte lysande skyttemässigt) men är ändå inte riktigt nära den där åtråvärda pallen.

Som i dag. En bom men ändå alldeles för långt efter i åkningen för att kunna hota. Det hjälpte inte ens att han härmade Charlotte Kalla och åt risgrynsgröt till frukost…

Nåväl, nu får han ju i alla fall köra masstarten och hoppet lever. Ferry ska kanske ladda med OS-hockey under Alla hjärtans dag. Kan man hoppas att han smittas av en dos Erik Karlsson-snabbhet (och pricksäkerhet) och kan ta med sig den upp till skidskyttestadion?

ooo

Ungdoms-SM på skidor avgörs i veckan i Åsarna. Under torsdagen inledde man med skicross där långt ifrån alla var med, men Täfteå IK:s dubbeltalang Moa Lundgren dundrade hem segern i D16-klassen. Förhoppningsvis ett gott tecken inför dagens distanslopp på klassisk stil.

Det finns ett gäng länsåkare på plats. Ni hittar resultat och startlistor här.

ooo

Tillbaka till OS. Charlotte Kalla! Vilken grej. Vilken åkning. Vilken skalle. Imponerande. Ett nytt silver…och då fick ju den här tillfälliga (?) twittraren mer vatten på sin kvarn.

ooo

I det lilla var det här ett underbart litet blogginlägg från Sportens man på plats i Sotji.

ooo

Umeloppet på skidor blir av på söndag. Nu har alla långlopp som skulle arrangeras i Västerbotten blivit av, förutom Björnrännet i Norsjö som inte fick flyttas till den helg de ville (förra). Men i övrigt har alla kunnat arrangeras i någon form. En eloge till alla arrangörer som slitit och jobbat och fixat.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.