Lovande inför junior-SM

Ni har väl redan läst allt som går att läsa om Kalla, Hellner, Lord Nelson, Wikén, Kungen, Norge, Smöresjefen och allt det andra som hänt i Sotji.

Men det har ju varit en hel del lokal vintersport-action i helgen också. Vi tar ett potpurri här.

ooo

I långloppsvärlden var åkarna utspridda till höger och vänster.

Längst norrut, i Älvsbyn, tog IFK Umeås Markus Ottosson en minst sagt säker seger i ett fyramilslopp, Andörjan, då han vann med rena rama herr-stafett-Sverige-marginalen, hela sju minuter för närmsta åkare.

I Örnsköldsvik satte Martin Rosvall Team 7-mila och Lycksele-polaren Björn Rydvall (samt Lyckselebekantingen Erik Jonsson) på plats under lördagen då han tog hem Fjällrävenloppet i stor stil.

Men Björn Rydvall ville vinna ett lopp i helgen så han ställde upp i Umeloppet i dag och slog Erik Jonsson med en sekund. Surrade lite med Rydvall och han sa att han lika gärna hade kunnat åka med vattenskidor i det blöta föret, men hyllade samtidigt arrangörerna.

– De har gjort ett jättejobb, många arrangörer hade nog valt att ställa in, sade han.

Imponerande också att 174 åkare kom till start i det minst sagt tungåkta föret – och det i konkurrens med en varm och go tv-soffa och herrarnas OS-stafett.

Vilhelminas skidskytt Ted Armgren valde att ställa upp i Malmstråket i Boliden och tog rätt enkelt hem segern där, före Vännäs kapable Johan Lövgren. Armgren har tillfälligt kastat av sig skidskyttebössan (Sverige ska inte skicka några fler åkare på IBU-cupen och han vet inte om han får köra någon mer världscup) och siktar mot Vasaloppet.

– Jag ska försöka vara med så länge jag kan i täten, men är ju inte riktigt van att åka så långt, säger Armgren om sin Vasaloppssatsning.

ooo

I den mer traditionella skidåkningen körde eliten i Borås (av alla ställen den här vintern) och Elina Rönnlund visade att hon blir ett verkligt guldhopp på JSM på hemmaplan i Lycksele (hon går ju skidgym där). Många åkare från skidgymmet var lite sjuka men Jonna Sundling körde i alla fall dagens masstart där hon hade bra fäste men uselt glid.

– Jag tog ikapp (Sofia Henriksson) uppför men tappade utför, det var inte så mycket att göra åt, säger Sundling om sitt lopp där hon var ”Norge” och Sofia Henriksson ”Sverige” i fråga om skidor.

I seniorklasserna blev det inga större framgångar, men Linn Sömskar var nia i masstarten i dag och Robin Norum 13:e. I går var Erik Silfver i semifinal i sprinten.

ooo

linn

På USM var Linn Svahn (till vänster på bilden) betydligt mera uppåt i går än efter distansen i fredags. Lycksele IF-åkaren tog silvret i sprinten men grämde sig ändå över att hon inte fick chansen att visa vad hon gick för i distansen (på grund av dåliga skidor).

Täfteå IK:s Moa Lundgren (här till vänster på en lite mörk pallbild) tog ju silver i fredagens distanslopp och var på väg mot guld i sprinten men stöp på upploppet. ”Extremt bittert” sade Moa om det.

IMG_9502

ooo

Från alpinsvängen lyfter vi i helgen fram UHSK:s Alexandra Sjöström som i helgen blev femma vid en Fis-tävling i Mora.

Sedan kördes det ungdomstävlingar i Agnäs. Resultaten ligger på sportsajten i morgon bitti.

Då hittar ni även ett litet reportage från slopestyletävlingarna i Vännäs i helgen.

ooo

Nu ställer vi väckarklockan på 06.55 för att hinna upp till Björn Ferrys sista individuella OS-start.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.