I morgon gäller det

Det blev ingen medaljsuccé för Västerbottens-kvartetten på junior-VM i Jasna i dag. Monne Fjällström bäst som åtta, Lisa Blomqvist 13:e, Charlotte Säfvenberg 24:a och debutanten Hildur Karlsson körde ur i första åket, med startnummer 69.

Det var svåra förhållanden i dagens storslalom, enligt Doroteabördige landslagstränaren Matias Eriksson var det ”svårt att orientera sig i backen” stundtals något som bland annat drabbade debutant Karlsson.

Nåväl. JVM är i gång. Och det är i morgon det gäller. Då står slalom på schemat med Monne som regerande mästare. Hon visade sin klass i torsdags då hon utklassningsvann en europacupslalom i Tyskland (utan alla OS-åkare). Charlotta Säfvenberg är givetvis också en av de hetaste medaljkandidaterna. Men man ska nog heller inte räkna bort Lisa Blomqvist som visade gryende slalomform i fredags.

ooo

 

Mikaela Shiffrin (född -95) och Wendy Holdener (född -93) är inte på plats i Jasna, men i övrigt är alla de bästa juniorerna där.

ooo

Noterbart från i dag är att segrande Marta Bassino är född 1996 (fyller för övrigt i år just i dag) och där kan nog Italien ha hittat sig en blivande stjärna.

ooo

Om ni är pluskunder kan ni läsa en artikel inför junior-VM här och här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.