Ny dag – nya medaljer

Inget junior-SM-åkande i Lycksele i dag.

Men Västerbotten har plockat hem vintersportmedaljer ändå.

För i dag tog Brattlidens egen Hildur Karlsson ett nytt silver på yngre junior-SM i Funäsdalen. I dag var det i super-G, i går handlade det om störtlopp och marginalen i dag till segrande Lisa Hörnblad var ynka 18 hundradelar.

ooo

I D17-18-klassen är det ett par åkare på plats från Västerbotten. Det är värre i H17-18. Där har Västerbotten bara en åkare på plats på yngre junior-SM. Det handlar om Malå IF:s Emil Asplund (som när han började gymnasiet i Tärnaby enligt sägnen tog epan från Malå till Tärna) som kom nia i går och tia i dag. Bra jobbat.

ooo

För er som missat det finns ett stort bildspel från junior-SM i Lycksele i går. Ni pluskunder hittar det här.

ooo

Snart storslalom i Åre också. Maria PH har startnummer sex i dag.

ooo

Gårdagens bästa Björn Ferry-citat? Det var nog det om en gammal konkurrent som han träffade efter segern som var imponerad av Ferry.

”När jag började tävla fanns det en vitryss som hette Oleg Rysjenko som var livrädd för mig på min slutrunda. Han är tränare nu och fet som en kossa, men jag träffade honom efter loppet och han sa att nu var det som förr i tiden”

En kommentar

  1. Jan Asplund

    Haha, värst vad du har koll! Det stämmer att Emil tog EPAn till Tärnaby när han började på skidhemmet. Som kuriosa kan jag berätta att han packat Oljor, verktyg, vinkelslip och svets men glömde sängkläder! Säger väl lite om hans prioriteringsordning:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>