Det är inte över än

Vid Norrlandskusten har våren klivit in genom dörren. Men vintersportsäsongen är långt ifrån över. I veckan vankas finalkörningar i många olika former.

Här har ni gobitarna.

Björn Ferry: Sveriges hetaste vintersportare kör världscup i Kontiolahti med start torsdag. Där väntar två sprinttävlingar och en jaktstart. Resan dit från Pokljuka var inte helt smärtfri så Ferry avreser från Slovenien i dag men når Kontiolahti först i morgon.

Maria Pietilä Holmner: Avslutar världscupsäsongen i Lenzerheide i med storslalom lördag och slalom söndag. Hon har redan gjort sin pallplatsmässigt bästa världscupsäsong i karriären. I helgen kan hon kröna det med att ta sin första pallplats i en delcup i världscupen.

Charlotta Säfvenberg & Magdalena Fjällström: Bommade världscupfinalen i slalom med ynka sex poäng! De ligger båda på 27:e plats i slalomcupen, de 25 bästa får köra världscupfinalen. Surt sa räven. Duon får i stället åka till Andorra och köra europacupfinalen.

Lisa Blomqvist: Även Blomqvist kör i Andorra. Troligen kör hon såväl slalom som storslalom och super-G, även Monne Fjällström kan köra super-G-tävlingen.

Martin Rosvall, Björn Rydvall & Johan Sandberg: Team 7-Mila-trion får inte åka 7-mila i helgen. Nu är de anmälda till Birkebeinerrennet i Norge i stället, har inte sett till Team 7-Mila-medlemmen Klas Nilsson i listan, men det kanske kommer.

Folksam Cup: Landets längdskidåkande 15-16-åringar kör i veckoslutet Folksam Cup-final i Östersund. Läge för topp-placeringar av Linn Svahn, Lycksele, och Täfteås Moa Lundgren.

Alpina finaler: För de unga (11-14 år) är det LVC-final i Piteå i helgen för de äldre körs äldre junior-SM på Dundret.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.