Succésöndan

Förra helgen skrev jag om en ”galet bra helg” för Västerbottens vintersportare.

Jag tror jag dammar av den rubriken igen. Kanske inte lika galet bra men ändå en helg av toppklass.

Vadårå?

Jo, på grund av nya pallplatser i världscupen både alpint och skidskytte, ett ÄJSM-guld i slaom och en Folksam Cup-succé i Östersund.

ooo

Maria PH avslutade sin excellenta världscupsäsong med att säkra en tredjeplats i storslalomcupen. Första pallplatsen i karriären i det sammanhanget. Dessutom kom hon fyra i slalomcupen (tangerat personbästa) och sjua i totalcupen (nytt personbästa). UHSK Umeå-åkaren var mer nöjd med säsongen än med helgen i Lenzerheide, men hon har gjort det grymt bra i år. Det enda som saknas är väl en seger. Men det får komma nästa säsong.

Som en bonus har hon ju dragit in en del prispengar i vinter också, cirka 886 000 kronor vilket inte är så dåligt.

Om hon kommer till SM i Tärnaby om två veckor?

Oh yes.

ooo

Björn Ferry har blivit pojken med guldbyxorna så här på slutet och hans avskedsveckor har utvecklat sig till rena rama Eriksgatan.

I dag slet han till sig en ny pallplats i jaktstarten i Kontiolahti. Klass på den!

Det var ingen läsk-klassiker på dagens presskonferens efter loppet men ni kan kolla in den här om ni vill.

Nu väntar avslutning i Oslo och Holmenkollen med start torsdag.

ooo

ÄJSM ja. När Charlotta Säfvenberg, Lisa Blomqvist och Monne Fjällström var på europacupfinal (och bommade i slalom) i helgen och när YJSM-drottningen Hildur Karlsson stod över, ja då klev Alexandra Sjöström fram och vann guldet i slalom. UHSK Umeå-åkaren har ju haft en bra och stabil säsong med tre Fis-vinster i just slalom före SM-tävlingarna i Gällivare.

Då Västerbotten kryllar av högoktaniga damtalanger så har ju Sjöström fått figurera rätt mycket i skuggan av, därför extra skoj att hon får ta ett sånt här guld.

ooo

Skidor_1

Så här glada var Moa Lundgren, Linn Svahn, Simon Karlsson och Lukas Adolfsson efter segern i Folksam Cup-stafetten i Östersund (bilden tagen av Ida Lundgren). Västerbotten inte bara vann stafetten, de krossade det övriga motståndet. När Linn Svahn växlade över till slutmannen Lukas Adolfsson hade han dryga 1.10 ner till en jagande fyrling. Adolfsson gjorde ingen besviken på slutsträckan utan förde laget i hamn som segrare.

Skoj!

Västerbotten har många lovande åkare även i längdskidor. Lundgren blev rena rama Folksam Cup-drottningen med tre segrar på tre försök och Svahn var inte mycket sämre med två guld och ett silver (i jaktstarten).

Just det. Det blir ju spännande att se vad Moa Lundgren väljer för idrott här framöver. Hon är ju även landslagsspelare i fotboll. Magkänslan (som egentligen är tagen helt ur luften) säger att hon väljer skidor. Snart får vi nog veta!

ooo

Inget annat?

Jo. Stackars långloppsåkare. Inte nog med att 7-mila ställdes in på grund av snöbrist. Vissa åkare pallrade ju sig då till Norge för att köra Birkebeinerrennet. Som fick ställas in på grund av för kraftig blåst!

 

Snacka om nega.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.