Sett och hört i Tärnaby

På plats på klassisk mark i Tärnaby. I dag Anjabacken (jo, Anja var på plats), i morgon Ingemarbacken (nej, tror inte att Ingemar är på plats).

Det var storslalom på schemat i dag.

Lisa Blomqvist vann damtävlingen. För andra dagen i rad.

Må så vara att världscupstjärnorna Jessica Lindell Vikarby (som bommade rejält i första) och Maria Pietilä Holmner har bränt sitt bästa krut, Blomqvist imponerade stort i dag och visar vad hon har i sig när allt stämmer, och det är en hel del.

”Det var som förr i tiden” sade föräldrarna Blomqvist på plats i Tärnaby.

Och förr i tiden, ja då vann ju Lisa Blomqvist precis allt. Det är ju tuffare konkurrens nuförtiden, och Lisa Blomqvist lär aldrig bli lika dominant som hon var i ungdomsåren men ge henne någon skadefri säsong till och ja, jag tror hon kommer att kunna hota högt upp i världscuplistorna i flera olika discipliner.

ooo

Monne Fjällström ledde efter första men kom tvåa. Hon var ändå nöjd. ”Min bästa storslalom” (någonsin) var hennes omdöme. Svårt att inte vara nöjd då.

Tärnabys eget. och enda just nu, damhopp hade dessutom furstlig stöttning (se bilden) från ett gäng kids från förskolan Granen i byn förevigade av mamma Malin.

20140328_112618

Och här kommer några andra Monne-fans som gjorde en mini-intervju före andra åket.

IMG_1821

ooo

Nu följer ett litet bildpotpurri, mycket av dagens toppduo men även några andra.

ooo

IMG_1832

Topptrion i lite motljus.

ooo

IMG_1829

Vinnaren på solokvist, dock med trygg stöttning i bakgrunden av Ryfjället.

ooo

IMG_1824

Hardest working women in alpine bizniz? Absolut i dag. Isabelle Omma och Julia Enetjärn var föråkare i samtliga fyra åk, två dam och två herråk. De kör sitt sista år i 14-årsklassen, nästa år väntar ungdoms-SM, om några år kanske de får ha på sig en riktig nummerlapp i ett senior-SM.

ooo

IMG_1835 (1)

 

AK Skellefteås Johan Larsson var bästa herråkare från Västerbotten i dagens storslalom. Han kom på 21:a plats.

ooo

IMG_1837

 

…och Linus Jonsson var bästa Tärna IK Fjällvinden-åkare i herrtävlingen. 28:a blev han.

ooo

IMG_1811 IMG_1813

 

Dom här två åkarna tog jag bild på i går i samband med Fis-tävlingen som kördes då. I dag var det lite dystrare miner hos Mellanbygdens stolthet Hildur Karlsson och Tjamstabackens Ted Ligety, Emil Asplund. De åkte nämligen ut i första åket båda två.

ooo

IMG_1839

En herrsegrare fångad på bild. Felix Monsén, Åre SLK.

ooo

I morgon vankas som sagt slalom i Ingemarbacken. Kan bli bra.

Damernas startfält är rena rama världscupfinalen med Hansdotter, Maria PH, Anna Swenn-Larsson, Emelie Wikström, Säfvenberg, Monne, Blomqvist, Eklund, Hector med flera.  En uppställning värdig Ingemarbacken.

På herrsidan kommer det bli lite tyngre namn i morgon än i dag. Markus Larsson har skymtats på Fjällhotellet under dagen så han lär köra i morgon, lät även som att Anton Lahdenperä skulle hit, får se hur det blir med Mattias Hargin.

Jens Byggmark? Inte här. Han är dels skadad, och dels är han i Dubai på ”jobbresa”.

ooo

Just det. Var ju strålande väder i dag precis som i går, inte fel att vakna upp till såna här jobbdagar.

IMG_1815

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.