Nionde pallplatsen inom räckhåll

Chocken i första åket när Mikaela Shiffrin åkte i mål 1,71 sekunder från ledningen. Det är i princip en livstid med hennes mått mätt. Träffade Anja Pärson och Mikael Junglind i pausen här och teorin var att ”Shiffrin” trodde att hennes åkning räckte. Det gjorde den inte. Vi lär få se mer gas från amerikanskan i andra åket.

ooo

Mer gas utlovar även Maria PH i andra åket, särskilt uppe på flacken där hon är snabb och vill skaffa sig ett litet försprång gentemot konkurrenterna. Hon har chans att ta sin nionde pallplats i världscupen.

ooo

Lisa Blomqvist fick uppleva den bittra sidan av slalom i dag. En unka hundradel från andraåket. Men åkningen bådar i alla fall gott inför framtiden.

ooo

På tal om bitter. Charlotta Säfvenberg var inte direkt nöjd efter sitt åk, vi får se om jag kan få en pratstund med henne under andra åket. Det funkade så att säga inte så bra efter första åket.

ooo

Tina Maze leder, chockartat är väl fel ord men väldigt oväntat i alla fall. Det kan bli en kopia på fjolåret där Maze misslyckades helt i Sölden bara för att leverera i Levi (trea då).

ooo

Till sist. Tomten är på plats i Levi!

IMG_5815

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.