Okej helg utan succéinslag

Skidhelgen är till ända. Vi fick inga succérubriker men några stabila insatser och några som man hade hoppats lite mer av.

* Teodor Peterson blev trea i dag. Det slog inte gnistor om honom men han gjorde en stabil tävling. Han sa själv att han nog behöver snäppa upp sig några snäpp till Kuusamo nästa helg. Helt sant.

* Elina Rönnlund blev trea både i går och i dag i damjuniorklassen i Bruksvallarna. En stabil start. Sollefteås 17-åriga Ebba Andersson var dock helgens junior med sin sensationella tionde plats mot seniorerna i fredags och ett distanslopp i går som hon vann med Charlotte Kalla-marginal.

* Ted Armgren gästspelade som längdskidåkare och blev 13:e i går. Inte fullt lika blixtrande som skidskyttepolaren Fredrik Lindström men ändå en stabil insats av Armgren och ett bra kvitto på att han är på rätt väg.

* Marcus Grate, Täfteå IK, kom tvåa i herrjuniorprologen i sprint. Men sedan måste han ha fallit i kvartsfinalen, han var i alla fall 33 sekunder efter där.

* Jonna Sundling hade man gärna sett slå sig in topp tio i antingen lördagens 10 kilometer fritt eller söndagens sprint. Men nu blev det inte så den här helgen. När jag surrade med Sundling konstaterade hon att hon känt sig lite seg i helgen, samt att hon hoppas vara piggare framöver. Skynda långsamt är det som gäller för IFK Umeås talang, som nu i alla fall fått premiären överstökad.

* Simon Persson var inte heller i toppform. Ut i semifinal sedan han stannat helt på slutet. ”Det hände ingenting, det var det som var problemet” sade Persson. Det kommer nya chanser även för honom.

* Linn Sömskar fick det inte heller att lossna i helgen. Hon hade ett rätt tungt fjolår och var inte i någon gnistrande form i helgen, 13:e platsen i fredags undantagen.

* Herrjuniorerna Marcus Fredriksson och Björn Sandström åkte ut i kvartsfinal. I distansloppet gjorde Sandström och Fredriksson topp-tio-lopp och blev sjua respektive åtta.

ooo

Världscuptruppen till Kuusamo släpps under måndagen. Troligtvis blir Teodor Peterson ensam Västerbottensåkare där.

ooo

Till helgen väntar även alpin världscup i Nordamerika där damerna kör storslalom och slalom. Charlotta Säfvenberg och damlandslaget är redan på plats.

ooo

Just det. Skrev förra helgen från Levi om att Lisa Blomqvist skulle köra nio europacuptävlingar på ett par veckor. De flesta har töat bort. Det blir inga farttävlingar i alla fall, utan nu blir det fyra tävlingar i slalom och storslalom i norska Hemsedal i stället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.