Första segern i Europa

Lisa Blomqvist visar fin form vid Europacupen i Hemsedal. Trea och tvåa i storslalom och seger i dag i slalom, hennes första europacupseger i karriären och en liten fjäder i hatten för UHSK Umeå-åkaren. Många av världscupåkarna, bland annat de svenska, är fortfarande kvar i Nordamerika men att hon ledde med nästan 1,5 sekund efter första åket ger en fingervisning om en grym insats.

Surrade lite med landslagstränaren Matias Eriksson om Blomqvists utveckling och planen för framtiden.

– Hon är ju duktig i alla grenar, även i fart. Problemet är att hinna med allt när hon kör både världscup och europacup och där emellan ska vi få in både träning och vila, säger han.

Delikata problem som man brukar säga. Ett stort plus med dagens slalomseger var även att tävlingen inte avgjordes i helt idealiska förhållanden.

– Det var ganska tuffa förhållanden och hon brukar ha lite tuffare då, med tanke på det är det här bara ett ännu bättre resultat från hennes sida.

ooo

Nästkommande helg körs det världscup igen i Europa (frågan är var?) och då får Blomqvist nog chansen. Det ska bli spännande att se vad hon kan göra då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.