Rysligt starkt av Byggmark

Pang. En tredjeplats. I världscupen. I tredje världscuptävlingen efter skadan. Snacka om att Jens Byggmark är tillbaka i rampljuset.

Även om Byggmark själv, med sedvanligt självförtroende, sagt att han kan åka lika snabbt som de bästa har det har nog ändå gått snabbare än någon – inklusive Byggmark själv – kunde ana.

Dessutom känns det som att det finns mer att ta ut av själva åkningen. Eller så är det det som är grejen, att han inte satsar 140 procent i varje sväng gör kanske att han inte når sin absoluta toppfart, men det gör risken att köra ur/åka mindre och med en hög grundkapacitet kan det vara nog så bra.

Åkningen känns helt enkelt lite mognare, om det sedan beror på att han inte känner sig trygg med materialet eller helt enkelt bara har sansat sig något i pisten (vilket han förvisso gjorde redan innan skadan) det är svårt att säga. Men det har redan givit en pallplats. Det här kan minst sagt bli riktigt bra vad det lider.

ooo

Coolt också att Jens Byggmark, som vi skrev om på Sporten, inför säsongen valde att sätta allt på ett kort i form av bonusar. Han får bara pengar från sitt skidmärke om han blir etta, tvåa eller trea i världscupen. Varför? För att han vill tjäna riktigt bra om han åker riktigt bra. Nu har han fått en första utbetalning för sitt allt-eller-inget-bet.

ooo

Tredjeplatsen gör också att Byggmark skaffat sig ett riktigt bra läge att knipa en av VM-platserna i världens bredaste landslag.

ooo

Just det. Att pallplatsen kom i klassiska Ingemar Stenmark-backen Madonna di Campiglio är ytterligare cool detalj. Ingemark Stenmark tog sin allra första världscupseger (det blev fyra slalomsegrar till i Madonna) där för 40 år sedan, 1982 tog en annan Tärnaby-bo i form av Stig Strand en världscupseger där och Anja Pärson vann en slalom där 2003.

Det blev ingen ny Tärnabyseger, men väl en pallplats den här kvällen i Madonna.

Slalomhanget där får kanske snart döpas om till Fjällvinden-backen?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.