Byggmark får peppa med Dum Dummare-logik

Jens Byggmark kämpar vidare med materialet. Nu ser det, lämpligt nog så här tre veckor innan VM, sämre ut än någonsin. Kvällens åkning i Schladming var verkligen erbarmlig. Även om Byggmark redan tidigt under säsongen hade materialproblem så fick han ju då ut resultat av sin åkning, som den VM-kvalificerande tredjeplatsen i Madonna di Campiglio.

Nu har han även bytt pjäxor. Kombinationen av nya pjäxor och skidor han inte hittar rätt med verkar bara föra honom längre och längre in i den omöjliga labyrint som materialet kan utgöra om det inte funkar.

När Byggmark var i USA i november/december så gick det enligt hans egen utsago helt värdelöst på den amerikanska snön (där borta i USA levererade ju Markus Larsson bäst då han vann en Nor-Am-Cup-tävling). Så det är inte mycket som talar för en VM-framgång för den gode Fjällvindenåkaren.

Hans pappa Uno Byggmark surrade i kväll om att det nu bara handlar om att ”överleva säsongen”.

ooo

Undra om Jens Byggmarks problem den här comebacksäsongen delvis började redan i våras/försomras?

Han var ju nämligen överens med Nordica om att köra på deras skidor. Han var väldigt nöjd med det han testat då skidfabrikanten helt plötsligt drog ner på sin satsning (vilket även drabbade André Myhrer och Mattias Hargin som också fick leta sig nya skidmärken) vilket gjorde att Byggmark fick leta sig en ny skidfabrikant.

Det slutade med att han körde vidare på Völkl och även om han kände sig nöjd när det till slut blev klart så har han inte alls hittat rätt i vinter. Detta samtidigt som Nordica-åkarna Fritz Dopfer och Felix Neureuther (och nu även kvällens femma Linus Strasser) levererar toppresultat i tävling efter tävling.

Detta är såklart inte hela sanningen och rätt spekulativt.

Mattias Hargins byte till Atomic blev ju inte direkt till det sämre, Stefano Gross kör på Völkl och har vunnit i vinter, så vi ska inte skylla det här på skidmärket. Det är snarare tajmingen som blivit fel. Byggmark har irrat omkring i materialdjungeln länge nog utan att hitta rätt, just därför hade han behövt en trygghet (inte att börja jaga rätt skidor på sommaren/senhösten) och vem vet, kanske Nordica hade kunnat leverera den?

ooo

VM-chanserna då? Mikroskopiska, men Jens Byggmark har bevisat en gång i vinter att han kan ta sig upp på pallen så det kan ju faktiskt gå igen. Fram tills han kastar sig ut i VM-pisten den 15 februari så får han peppa vidare med den här Dum Dummare-logiken.

ooo

Nåväl. VM står för dörren. Herrarna får sin VM-trupp offentliggjord under onsdagen. Damerna har redan åkt över till uppladdningen i Stembost Springs och i morgondagens tidning kan ni läsa om Maria Pietilä Holmners tankar inför VM i Mikaela Shiffrin-land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.