Härligt med nya SM-tävlingar

Det blir många SM-fester i Västerbotten de närmaste åren. Först kom beskedet om att Skellefteå får vinter-SM-veckan 2018 och i dag meddelades det att Umeå får ta hand om SM-avslutningen 2017.

Gemensamt för båda tävlingarna är att de läggs efter världscupsäsongen, det kanske innebära någon stjärna mindre men de flesta svenska landslagsåkarna (och framförallt fixstjärnan Charlotte Kalla) brukar vara lojala och köra även SM.

Det blir alltså tremil, femmil och team sprint 2017 i Umeå. Givet hur det ser ut i dagsläget borde IFK Umeå ha stora medaljchanser både på dam- och herrsidan i teamsprinten, tremil och femmil ser kärvare ut just nu, men rätt vad det är lossnar det rejält igen för Jonna Sundling i vinter och då kan ju hon hips vips ha medaljchans även på tremilen.

Umeå Skidallians ordförande Mikael Berglund förklarade även i dag att Umeå fortfarande inte lagt ner tanken på att söka världscupen 2017 och 2019, detta trots att Skidalliansens uppfattning tidigare i somras var att 2020 kändes som en rimligare tidsplan.

Ett världscuparrangemang kräver mycket nuförtiden. Frågan är om den relativt unga organisationen pallar både ett SM och en världscup inom loppet av två månader? Och det om knappa två år?

Jag tror det kan bli tufft. Men man kan alltid hoppas.

Världscuptävlingarna 2004 finns fortfarande färskt i minne och skulle Umeå söka och få världscuptävlingarna skulle vårt skidintresserade län få ett helt smörgåsbord av höjdpunkter att se fram emot de närmaste åren.

Eller vad sägs om den här fyrlingen? Världscup i Umeå 2017, SM i Umeå 2017, SM i Skellefteå 2018 och världscup i Umeå 2019.

Det låter onekligt häftigt, men det är väldigt många om, men och kanske som måste infrias om det ska bli verklighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.