På plats där allt händer

Det krävdes en sisådär 7-8 timmar i bil, men nu är jag äntligen i vinter wonderland vilket i detta fall är Funäsdalen – ungefär två mil från där allt kommer att hända den här helgen, nämligen i Bruksvallarna.

Det blir en spännande helg både för åkare, tränare och oss journalister – hur ser det ut i spåret? Har sommarträningen svarat som åkarna vill? Med hur stor marginal vinner Charlotte Kalla? Det är väl frågor man väl kan ställa inför helgen. För våra länsåkare blir det spännande att se hur de står sig i konkurrensen – de måste redan nu vara med och visa upp sig för att slåss om säsongens världscupplatser.

Imorgon, fredag, är det 5 och 10 kilometer klassiskt med intervallstart som gäller. Damerna startar klockan 11 och herrarna 12.

Länsåkarna att sätta hoppet till är följande:

D21:
IFK Umeå: Mimmi Björn, Sofie Elebro, Jonna Sundling, Linn Sömskar.

H21:
Lycksele IF: Marcus Fredriksson, Mattias Vesterlund.
Täfteå IK: Marcus Grate.
IFK Umeå: David Nordström, Robin Norum, Simon Persson, Teodor Peterson, Erik Silfver.
Vännäs: Johan Lövgren.
Skellefteå: Markus Ottosson.

I damernas lopp kommer det allra mesta att handla om Charlotte Kalla, men eftersom att damsidan känns bättre i år så kommer det nog att bli ganska jämt bakom Kalla och möjligtvis Stina Nilsson. Damloppet känns hur som helst mer spännande. Det blir också roligt att se hur Jonna Sundling studsar tillbaka efter förra säsongens besvikelser. Jag ringde henne i går och snackade lite inför Bruksvallarna. Artikeln hittar du här!

I övrigt blir en av de stora snackisarna i morgon Norges Petter Northug som ställer upp i 10 kilometer klassiskt. Det ska bli spännande att se Daniel Richardsson som det här året satsar på långlopp och därför inte har tränat med landslaget den här sommaren.I övrigt känns de mest spännande åkarna som Martin Johansson, Emil Jönsson och såklart Teodor Peterson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.