De bör gå vidare från kvarten

Det är ingen tvekan om att detta är höjdpunkten för de allra flesta länsåkarna. Sprint står på schemat och redan i prologen satte åkarna tonen. 

Jag tror att många kan ta sig i alla fall till semifinal. Linn Sömskar vann sin prolog och får starta först och bör ta sig till semi. Största hotet är väl Evelina Settlin vad jag kan se. Samma Evelina Settlin som gick en hård kamp mot Sömskar i gårdagens distanslopp. Även Jonna Sundling borde nog ta en av de två platserna. Ida Ingemarsdotter är självskriven i det heatet, men därefter borde Sundling kunna knipa andraplatsen – konkurrensen bakom Ingemarsdotter är inte dödande om man säger så… Björn och Elebro ska vara nöjda att de kvalat sig vidare.

För herrarna känns det lite mer öppet, men Simon Persson imponerade i kvalet – men klagade på att kroppen inte svarade som han ville i fredags – så allt beror på om han tog ut sig för mycket i prologen. Teodor Peterson ska utan problem ta sig vidare från sin kvartsfinal – allt annat en final är underkänt trots att han hade en dålig fjolårssäsong – de kraven kan man ändå ha. För Erik Silfver som blev trettonde i prologen väntar en norsk kvartsfinal som är svår att tippa – jag har helt enkelt för dålig koll på skiktet under de norska landslagsåkarna.

För Robin Norum tar det med allra troligast stopp redan i kvartsfinalen där han har mardrömsmotstånd i landslagsåkarna Emil Jönsson, Johan Edin och Jesper Modin. David Nordström var inte alls nöjd efter målgången igår, kanske kan hans revanschlusta ta honom förbi kvartsfinalen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.