Bättre sent än aldrig…

Det blev en riktigt hektisk söndag i Bruksvallarna och efter att webb- och tidningstexter var gjorda hann jag aldrig skriva något blogginlägg. Det väntade nämligen en bilresa på 58 mil och den här veckan har jag inte riktigt funnit tid att skriva.

I dag har det varit resdag med tåg så då har jag haft tid att knåpa ihop en liten sammanfattning av mina intryck från Bruksvallarna.

För det första var det skönt med lite riktig och kall vinter, för det andra står det helt klart att länets skidåkare framförallt är sprintsatsande sådana. I de traditionella distanserna var det bara Linn Sömskar som imponerade – och det inte så lite heller. I sprinten hade hon något riktigt bra på gång när hon blev lite för ivrig och satte staven på skidan och stöp i backen. Det är alltid lätt att säga tänk om – men om hon hade stått på benen är jag tämligen säker på att hon hade tagit Kalla i spurten.Prestationen gav henne en välförtjänt landslagsplats till helgens tävlingar i Ruka – mer om det i ett senare blogginlägg.

Det var verkligen söndagen som var länets dag. Åtta länsåkare i fyra olika finaler, två segrare, en andraplats, två tredjeplatser, en fjärdeplats och en sjätteplats. Det är riktigt imponerande och gav mig som var på plats en hel del att göra. Men det var riktigt roligt att framförallt få se juniorernas glädje i målområdet. Linn Svahn, Moa Lundgren, Marcus Grate och Marcus Fredriksson – riktigt imponerande insatser i sprinten och det ska bli roligt att följa dem under vintern.

På herrsidan gjorde Robin Norum det bra och hade känn på några topp tjugo-placeringar. I sprinten hamnade han i ett hopplöst heat med  Emil Jönsson, Johan Edin och Jesper Modin och dagen tog slut redan där. Teodor Peterson börjar bli allt piggare och blev trea – i det motståndet borde det kanske ha blivit någon placering bättre, men ändå en bra start på säsongen.

Erik Silfver och Simon Persson gjorde en lovande tävling där Silfver gick till semifinal och Persson blev fyra, just efter klubbkompisen Teodor Peterson. Blir spännande att se vad de kan göra om de får chansen i världscupen den här säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.