Ser ut att vara lugn och trygg

Idag var det tävlingsfri dag för skidåkarna, men vi var ändå några timmar på arenan för att vara med på en pressträff med Johan Olsson och se svenska landslagets träning. 

Johan Olsson var på gott humör och det märks att han är så erfaren, både vid att prata med medier, av själva mästerskapet., men även att komma till ett mästerskap utan ideala förberedelser. Jag tror på honom – han har visat prov på mirakel tidigare – varför inte nu?

Jag får säga att jag är rätt nöjd med min tippning i herrarnas sprint där jag satte både Federico Pellegrino och Sergej Ustiugov. Därför gör jag ett nytt försök att tippa igen. Den här gången skiathlon.

Damer:Guld till Marit Björgen är en solklar favorit och jag tror att hon blir hela VM:s drottning
Silver till Charlotte Kalla som visade riktigt bra klassisk form i VM-genrepet i Ottepää. Hänger hon med i det klassiska blir hon farlig.
Brons till Jessica Diggins. Där valde jag mellan henne och Heidi Weng, men norskan såg seg ut i sprinten där Diggins vann silver. Jag tror att hon kan köra på energin av det silvret och plocka hem bronset.

Herrar: Guld till Sergej Ustiogov, han var riktigt bra på tour de ski, såg riktigt vass ut på sprinten och nog revanschsugen så han blir farlig i guldstriden
Silver till Martin Johnsrud Sundby, en riktig slitvarg som nog trivs bra längs backarna på VM-banorna.
Brons till Marcus Hellner. Kanske lite med hjärtat, men han har förbättrat sin klassiska åkning och kan bli riktigt vass om han orkar hänga med i den klassiska delen.

Här lite bilder från dagen.

Ols

Det var ett stort mediauppbåd som väntade på Johan Olssons första ord sedan han kom ner från höjd.

IMG_0896

Olsson i intervju med SVT samtidigt som pressen väntar på sin tur.

 

20170224_104926

Många par skidor testades under träningen.

20170224_105215

Daniel Richardsson diskuterar med sin vallare.

 

IMG_0922

Lördagens storfavorit Marit Björgen

 

IMG_0927

Även tyska laget fanns på plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.