Silver åt Kalla, men det är för långt upp

Fantastiskt med ett silver åt Charlotte Kalla, men samtidigt är marginalen fram till Marit Björgen enorm. 41 sekunder mellan ettan och tvåan är på tok för mycket och ett stort fett underkänt till resten av skidvärlden på damsidan.

Att Marit Björgen skulle vinna var jag helt övertygad om, men jag är överraskad över att det blev med så många sekunder. Det känns oöverstigligt och det ska inte behöva bli så många sekunder under ett VM där alla är i sin bästa form. Jag vet inte om det är en annorlunda träning, kost eller helt enkelt en annan kultur kring skidåkningen, men det är så överlägset att de andra skidnationerna måste agera. De måste sätta sig ner på kammaren och hitta på något nytt – för som det är nu är kommer snart intresset börja falna för skidåkning på damsidan.

Sedan måste jag bara imponeras av Anna Haag – jag unnar henne verkligen att lyckas efter flera år och många, många misslyckanden. Det här var hennes bästa insats individuellt i mästerskapssammanhang sedan OS-silvret 2010. Hon såg stabil och trygg ut i spåren och la upp loppet helt perfekt och orkade hela vägen. Att dessutom Stina Nilsson (13), Hanna Falk(15) och Ida Ingemarsdotter(17) alla blev topp 20 är väldigt lovande inför stafetten på onsdag. Helt plötsligt känns det som en riktigt bra medaljchans igen. Jag ska vara ärlig och säga att jag varit orolig för stafettlaget framöver. Jag vill nog se Anna Haag och Charlotte Kalla på de första klassiska sträckorna, Hanna Falk på tredjesträckan och Stina Nilsson som avslutare.

Sedan tror jag att Kalla måste skapa luckor på sin andrasträcka för i den lite halvdåliga form som Nilsson är i tror jag inte att hon kan spurta Sverige till de ädlare medaljerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>