Wearzius Klänningar Sverige

Vita Brudklänningar: En Klassisk Klänning För en Traditionell Brud

Av , , Bli först att kommentera 0

När folk tänker på brudklänningar är den uppenbara färgen som kommer att tänka vitt. Människor tror att det finns en lång tradition av brudar som bär vita bröllopsklänningar, och de är förvånade när de upptäcker att denna tradition inte har funnits så länge. Det var inte förrän 1840 när drottning Victoria hade en vit bröllopsklänning som det blev känd som färg för brudar. Före den viktorianska eran hade brudar klänningar i nästan vilken färg som helst, det fanns ingen standard.

Även om det inte var den ursprungliga avsikten blev vita bröllopsklänningar symbolen på jungfru. Kvinnor som hade vit på sin bröllopsdag trodde vara rena och oskyldiga. Detta blev till en del av en tradition under mer konservativa perioder i vår historia. Från och med nu är vit fortfarande den färg som de flesta brudar väljer att bära på sin bröllopsdag, men den mening som människor höll på tidigare är inte längre accepterad.

wearzius-60682-2

De flesta brudar väljer fortfarande att bära vita bröllopsklänningar eftersom de har blivit ingreppade i västerländsk kultur. När en liten flicka drömmer om sin bröllopsdag, visar hon inte någon annan färgklänning. Vit är på alla brudtidskrifter och i alla brudbutiker. Det är vad brudar alltid har haft i årtionden och det kommer att fortsätta att bäras, för det är vad bröllopsindustrin dikterar.

Appellen av denna färg är så utbredd att den antas av kulturer som har sina egna traditionella färger och klänningar. Brudar av andra kulturer kan ibland välja att bära en vit brudklänning för ceremonin själv och sedan byta till en mer traditionell klänning för firandet efteråt eller omvänd. Som mer av västerländsk kultur påverkar resten av världen kommer du att märka att den vita brudklänningen inte går någonstans.

Inte alla vita bröllopsklänningar ser lika ut. Bröllopsklänningar kommer i en så stor variation av stilar, och även nyanser av vitt. De vita nyanserna inkluderar rent vit, äggskal, ekru, vitvit, duva, elfenben och mycket mer. Brudar som är oroliga vita kommer att få dem att se ut tvättas ut bör överväga olika nyanser av vitt. Det finns en nyans som ser bra ut för nästan vilken hudton som helst. Hitta en nyans av vit som inte stämmer nära din egen hudton. För någon som är väldigt blek, gå för en nyans som har mer kräm eller rosa undertoner. För en person med mörkare hudton kommer stark vit vit att se vacker ut.

Om du är en brud som inte vill bryta med tradition, har du tur. Det finns före dig nästan obegränsat utbud av bröllopsklänningar att välja mellan i färgen vit. Men fler och fler brudar hitta roliga och kreativa sätt att införliva lite färg i deras utseende. En färgad ram runt midjan har blivit ganska populär. Andra sätt inkluderar bär djärva uttalande smycken. Du kan göra ett antal saker för att se till att din vita brudklänning är allt annat än tråkig.

För mer bra information, kolla in WEARZIUS.

Bli först att kommentera
Etiketter:

Hej världen!

Av , , 1 kommentar 0

Välkommen till Västerbottens-Kuriren – Bloggen. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sen är det bara att börja blogga!

1 kommentar