Yenney

Time out

Jaha då har man inte bloggat på 2 v el det är väl nästa 3. Har varit så trött den senaste tiden o knappt slagit igång datorn på kvällarna, det tar verkligen på att gå i skolan. Undra då hur det är att jobba, ja nu har jag ju iof provat på att jobba lite i 10 år men sådär på riktigt. Kanske man pallar vara vaken till 22. Jag som jämt gnäller på Patrik när han går o lägger sig före 23, men nu har jag ju själv gått o lagt mig före det så det är ju bra.

Men nu är ju kl över 23 o jag är inte i säng fast jag är jättetrött, är ju bra filmer på sön kvällarna sen kände jag att det var dags att skriva ett inlägg. Patrik sover för övrigt i stugan med min morfar, pappa o bror, dom ska ut o jaga småvilt imorgon. Men det känns inte som någon rolig natt att vara ensam som det blåser o har sig. Imorgon ska jag börja skriva min C-uppsats i 7 v o hur det kommer gå med min självdisciplin kan man ju undra plus att man har en massa som måste o borde göras.

Var var jag när jag senast bloggade, då hade Evelyn just fyllt år så vad har hänt efter det då? Tre dagar efter hade vi kalas för henne på Busplaneten med kusiner o en kompis, det var trevligt men mindre trevligt var att Patrik, ja såklart det var han, åkte i den stora rutschkanan o "brände" upp ett stort sår på ryggen så han har haft lite ont sen dess. Men han ville väl ha ännu ett ärr till samlingen. Vet inte riktigt hur många ärr han har om det är över tjugo stycken. Sen kan han då komma ihåg minnen utifrån dom. Vad han gjorde när han fick det o det ärret, han har t o m ett ärr på sin "käraste ägodel". (I övrigt har han inget minne, han minns inget från det han var under 15 år o jag har länge tänkt jag ska ha pratat med någon hjärnforskare för det måste ju vara unikt att inte minnas något från sin barndom förutom det han fått berättat för sig). Själv har jag två ärr, ett från när jag föll ner i mormor o morfars rosenbuskar o ett från när jag tog bort ett födelsemärke på armen, det blev riktigt stort o fult.

Ja, sen var väl Patrik på jakt på lör o jag lämnade barnen hos mamma för att börja röja inför nästa kalas. O jag tyckte att jag började i tid o hann en hel del men lika fullt så var det panik på sön. Jag o städning, först börjar jag med att försöka få var sak på sin plats men tillslut funkar inte det utan jag får rafsa ner allt möjligt i en låda. Sen brukar dom där lådorna stå o vänta på att bli rensade, ja, jag har flera på lager.

Trots min något misslyckade städning så verkade kalaset uppskattat o jag hoppas inga föräldrar tog illa upp över innehållet i påsarna. Däremot blev det väl lite stojjigt med killar på kalaset så kanske bäst hon bara bjuder tjejer nästa år. O på tal om kalas så minns jag så väl när Evelyn skulle fylla 1 år o jag sa till Patrik att något barnkalas behöver hon då inte ha när hon fyller ett. Det slutade med två inbjudningar till 1 års kalas o jag kände mig som tredje (fjärde) på tur i föräldragruppen att ordna ett kalas. Sen dess har hon haft barnkalas o Elvin oxå sen han fyllde 1 år. O ni ska inte tro att det är jag som bakar tårta el ordnar, nä det gör Patrik. Ja, sen var det ju en annan viktig sak där på sön, det var val, men vi hade redan förtidsröstat. Ja o det vet väl alla hur det gick där. Jag sitter inte kvar i fullmäktige utan blir ersättare, blev avtackad i mån. Hade inte ens tänkt på att jag skulle bli avtackad men lika tur var väl det så jag slapp oroa mig för det. Fick en blomma o jag vet faktiskt inte om det var en solros el gerbera med nå grönt, så bra är jag på blommor, men det måste ha varit en gerbera.

Ja, vad har mer hunnit hända då, är ett helt glapp på 1 v i min skalle, jaja, jag kan ju ändå inte skriva allt jag gör. Men i tis var jag på företagsbesök med kommunen på Olofsfors Byggnadsvårdsbutik, där jag inte varit in tidigare men det var en mysig liten butik med det mesta man kan behöva för att kunna renovera ett hus i gammal stil. Jag har oxå haft en förkylning i 2 v som inte vill ge med sig så det har oxå påverkat min ork . Så när vi var där på besök kände jag tillslut att jag inte skulle orka stå upp längre utan att jag när som helst skulle svimma så medan de andra tittade på gamla tapeter så satt jag mig på första bästa stol o när vi förflyttade oss satt jag mig på en annan stol. Det var då ingen som frågade hur jag mådde men som tur var så fick vi lunch på herrgården sen, raggmunk med fläsk, köttbullar med stuvade makaroner, pasta med svamp o linssoppa. Sallad, bröd o dryck förstås. Riktigt gott! Efter lunchen begav vi oss till Olofsfors AB där vi fick sitta ner i konferensrummet o lyssna lite till företagets historia etc. Det gick ju bra men när vi sen skulle få en rundvandring i fabriken fick jag ist för att försöka hålla mig från att svimma försöka hålla tårarna borta. Speciellt förbannad o ledsen blev jag när vi kom på bandsidan. Vad fick Patrik för att han stod o slet på det företaget, jo, tack o hej o du är inte välkommen tillbaka. O om det är på dom grunder som han tror det är så är det bara så jävla dåligt. Sen kunde jag ju inte låta bli att prata med chefen sen men att man inte ens kan få en förklaring på varför man inte får komma tillbaka utan bara antydningar gör mig bara ännu mer förbannad. O jag var så upprörd o ledsen så jag knappt kunde prata. Är det så att man ska behöva slicka röv o inte kunna påtala allvarliga brister i jobbet så är det fel! För jag tror inte han gjorde ett dåligt jobb. Men, men så är det. Vi fick ju ha det bra ekonomiskt några år iaf. (Kanske ska tillägga att han blev varslad o sedan uppsagd så ingen tror att han blev uppsagd på andra grunder). Nä, över till något roligare, idag gick jag motionsbingo med en kompis som iof inte berättade så roliga saker men det var trevligt att få umgås lite med henne. Sen gjorde det ju inte saken sämre att jag vann både kexchoklad o en termos. I torsd hade jag besök av en annan kompis o fick ännu en försenad födelsedagspresent, roligt att sprida ut dom lite över året. Sen i lör var jag o familjen på "utflykt" till Hildaberget, som jag aldrig hört talas om men Evelyn fick visa oss vägen sen hon var där med skolan. Inte mycket till berg men vi fick oss en promenad iaf. Senare på kvällen bjöd vi vänner på middag. Nä, om man skulle krypa till kojs nu för det är ju dessvärre jag som ska upp med barnen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.