Yenney

När sommaren kommer

Då har det gått en månad igen o det har inte hänt så mycket sen sist. Har haft lite styrelsemöten, körövningar, kyrkans våravslutning skattjakt på skolan, cirkus. Åsså har vi ju varit på bröllop! Det var riktigt trevligt, mycket tal, show o musik. O en helt barnfri kväll som vi inte haft sen vi själva gifte oss. Men först åkte vi upp till stugan o lämnade barnen o grattade mamma som fyllde år. Hon ska oxå vara barnvakt på midsommar när vi är bjudna på 30 års fest. Tänk om man fick ha en barnfri dag/kväll/natt en gång varje månad, det skulle vara mycket värt för förhållandet. Men så är det tyvärr inte.

Är väl inte den bästa tiden att skriva på, mina ögon håller på falla igen, men det brukar vara efter midnatt jag skriver mina inlägg, fast jag på senare tid börjat sätta en annan tid för publicering. Har inte brytt mig om att skaffa internet i Djupsjö ännu så det är inte så ofta jag är ute på nätet så därför blir det inte så sena kvällar heller.

Men nu åkte jag hem en sväng på Levar för att göra lite ändringar i ett protokoll o skriva en inbjudan till vår grillfest som kd ska hos oss. Har haft borgligt möte ikväll, vi diskuterade budgetramarna. Samma visa varje år, sociala och bu går back, dom lägger in besparingsförslag men ligger ändå back. Nästa år blir ännu sämre. Patrik sitter på två stolar, dels i bu o på skolan som obudgeterad personal.. men jag är glad att han har ett jobb, som varar 1 v till. Men förmodligen kommer han ju inte få fortsatt arbete i höst med tanke på budgeten. O jag har bara sommarjobb några dagar i juli. Skickade in min ansökan om sommarjobb i början på april med önskan om placering på nattpatrullen. Ingen hörde av sig förrän i slutet på maj fast det stod att rekrytering sker fortlöpande o sista ansökningsdag var 30 april. Sen sattes en till annons ut med sista ansökningsdag 31 maj. Många hade fått andra jobb. Har inte haft lust el ork att kontakta kommunen själv. Det brukar alltid lösa sig med jobb ändå. Men helst hade jag varit hemma o tagit ut fp men har tyvärr knappt några dagar kvar. 🙁 Ändå har lillan nästan nyss fyllt 1, jag tog inte ut så många dagar i början o Patrik har skrivit över dagar. Ändå är dom slut. Så jag har i princip ingen inkomst denna månad o nästa. Förutom lite pengar för introduktion och inskolning som jag ska ha nästa vecka. Ska jobba som personlig assistent i sommar, vilket jag aldrig gjort förut o som jag undvikit. Tycker att det är ett för stort ansvar att vara ensam, men får hoppas det går bra. Jobbade ju ensam på ankaret oxå fast där hälsade ju nattpatrullen på. Tackade först nej till ett jobb som pa, sen ja till ett annat som verkar lite lättare. Men det återstår att se, jag gruvar mig en massa ändå.

Vi hade visning av lägenheten i söndags o han var fortf intresserad. Men vi måste ju se till att skriva papper så fort som möjligt om han vill köpa för vi kan inte fortsätta ha dubbla hyror. O bilskatten kommer som en överraskning varje år, så den har mamma betalat, men blir nog så vi måste ställa av bilen nästa vecka för hon kan inte ligga ute med så mycket pengar just nu. Men den har iaf gått igenom besiktningen nu, efter TRE ombesiktningar. Första besiktningen fick vi ojämn bromsverkan, vilket vi väl fått typ varje år. Patrik trodde redan då att vi skulle behöva byta bromsok men sa att vi kunde chansa o justera bromsarna bara. Så han fixade höger broms som tog dåligt o åkte in på ombesiktning. Då visade besiktiningsprotokollet att det helt plötsligt var vänster som tog dåligt. Jaha, då fixade han vänster, men tyckte det var lite skumt att det skulle ha ändrats. Andra ombesiktningen var det höger som tog dåligt igen o då var han nästan hundra på att besiktningen gjort fel. Visst bromsarna kan ändra sig när man grejar med dom men att dom skullle ha ändrats till i princip samma värde igen som andra ggn var nästan omöjligt. På besiktningen höll dom med att det nog blivit fel eftersom värderna skrivs in manuellt, men det kunde dom inte göra något åt.

Så på nationaldagen åkte vi in till Umeå o skulle köpa ett nytt bromsok på biltema men det fanns såklart inte till min bil utan bara till polo bensin. Då åkte vi på mekonomen som sa att det skulle passa med samma som till bensin men visste inte vilken av de två olika som fanns. Men dom kostade hälften så mycket på biltema så jag sa til Patrik att han skulle åka dit igen o köpa båda. När vi så äntligen kom hem efter en "kortvisit" i stan som tog 6 h (eftersom vi inte kom iväg så tidigt o jag "skulle bara" på lite olika ställen i stan där jag stod o velade om jag skulle köpa något men insåg att jag inte hade råd o struntade i det eftersom jag lovat att dom skulle få åka några karuseller på tivolit i stan), så var vi hemma. Patrik grillade när vi kom hem o sen bad jag honom försöka för ungefär tionde ggn att få igång tv:n på övervåningen, det skulle ta en kvart, tjugo minuter. Men tog en timme o slutade med att tv:n nere inte heller funkade så han fick göra om allt så åtminstone den fungerade.

Sen gick han ut i garaget o mekade med bilen i några h. Han kom in tvärt en sväng o sa att han måste åka till Nling o hämta en bult, sen kom han in runt 23 då han var klar. Tydligen hade inget av bromsoken passat o det gamla hade han fått plocka isär o då visade det sig att en skruv el bult blivit för lång, detta fenomen hade han inte varit med om tidigare. Sen satt vi o pratade ett tag innan vi gick i säng, sen blev vi väckta av lillan några ggr som så väldigt ofta varje natt, men jag sover hårdare så jag vaknar inte lika ofta när hon gråter. Sen steg han upp kl 5 för att åka på bilbesiktningensdrive in eftersom det inte fanns att få några tider förrän i juli. Fanns även samma dag men det går ju inte när han jobbar. Men idag var han med klassen till Umeå så det passade bra. Har just ätit lite av fikat som blev över. Ja, det blev några mackor över eftersom skolköket skickat med polarklämmor med skinka o det finns muslimer i klassen! Inte så lyckat kan jag tycka, mackorna var dessutom inte helt tinade när dom skulle ätas. O jag skulle ju skjutsa Evelyn till skolan imorse eftersom vi inte fixat någon skolskuts än, o om det är någon som undrar så är det självklart för att hålla nere budgeten, skolans alltså. Nä så är det inte men vi ska ju ändå ner till nling varje dag o skolan kan gott spara dom där slantarna. Hon blev sisådär 30 min sen. Tur jag slipper iväg någonstans imorgon.

Nä, nu ska jag väl åka hem i natten o väcka kvarteret med våran bil. Im ska vi ha middagsbesök av en kompis o hennes familj, likaså på lördag, så det blir fullt upp som vanligt för familjen Sjöström/Öberg. Patrik säger att vi aldrig är hemma o är vi hemma så är det oftast något annat ändå. Tur det snart är semester! 🙂 Men värmen verkar inte riktigt vilja infinna sig. Jag har fortf åkpåsen kvar i lillans vagn. Men nästa vecka måste jag väl kunna ta bort den hoppas jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.