Yenney

Höstlöv

Då har det gått snart 2 mån igen. Har aldrig tid el ork o det har jag egentl inte nu heller. Tyckte det var nyss jag skrev men nu är sommaren slut. 🙁 Saknar att det inte kan vara lite mer sol nu i sept. Men det har ändå varit hyfsat varmt på slutet.

Lite olika sätt att roa sig ute i skogen:

Jag har börjat plugga igen o Patrik har fått jobb på volvo sen några v tillbaka. Visste att han hade sökt jobb där via Lernia o bara någon dag innan de hörde av sig så sa jag till Patrik att det blir nog inget jobb för dig på volvo för dom har ju inte hört av sig. Någon dag senare ringde Lernia o han fick komma på en första intervju, någon andra tyckte dom inte behövdes. Dagen efter fick han åka in o göra en hälsoundersökning. Det enda det hängde på var drogtestet så var jobbet klart. Några dagar till gick sen ringde Lernia o sa att volvo inte behövde några svetsare, men om det blev aktuellt låg han långt upp på listan. Så var bara att meddela alla att det inte blev något jobb. Sen gick det väl någon vecka så ringde dom igen o frågade om han fortf var intresserad. Det var han ju såklart så veckan efter skulle han få börja. Dom fick ut svetskläder o skor etc o tredje dagen på jobbet då dom skulle gå ut i fabriken o introduceras så visade det sig att dom inte alls var anställda som svetsare utan dom skulle jobba på plåtsidan. Så kommunikationen har väl inte varit den bästa. O som många säkert hört så är flera uppsagda nu o Patrik är en av dom.

Men om man slapp dubbla hyror skulle jag bli glad. Har sålt lägenheten med det förbehållet att köparen ska ha sålt sitt hus innan överlåtelsedatum. Vilket är 1 nov så jag hoppas ju bara att vi slipper stå där i nov med två hyror o uppvärmning. Nu har vi ju rätt billig uppvärmning här eftersom veden ingår i hyran men det blir en himla massa körning ist. Så vet inte om det blir så mycket billigare att bo här. . Nog var det rätt skönt att bo i nling o man kunde välja om man ville gå, cykla el ta bilen dom flesta gångerna. Evelyn kunde cykla till skolan o sina aktiviteter. Får se hur länge man står ut. Men det är väldigt fint här, vi har en fantastisk gård som med lite mer underhåll av rabatter etc kunde bli ännu finare. Men jag känner att jag måste få någon ordning inne först. Får ta rensning av ogräs i rabatter o mellan stenplattor nästa år.

Gräsligt mycket gräs. Vi har en gräsmatta på ca 2000 m2 att klippa.

Nä, om man skulle ta o berätta lite om semestern. Det blev ingen sthlms resa för min kusin hade lånat ut lgn till några andra just när vi kunde vara i sthlm. Det blev ist några intensiva dygn nere hos Patriks syster. 

Prickigt is the shit! 😉

Då vi knappt hann med allt vi ville så det var lika bra att sthlm inte blev av. Det blev Karlsborgs fästning igen detta år med en spännade guldjakt. Förra ggn var det Evelyn som var rädd, nu var det Elvin. O nu var det ju extra läskigt när vi lekte att Stålhammar var efter oss.

Vi var även i Skövde på någon form av teknikens hus fast mycket mindre o på tala om mindre så åkte vi även till Töreboda för att åka Sveriges minsta färja. Åkte sen o badade på ett utebad där o det var så lyxigt att dom tog betalt i duscharna. Så dåligt! Har man betalat in sig någonstans ska man väl kunna få duscha gratis! Sista dagen avslutade vi med att åka på Liseberg.

Åkte tåg ner, en dubbeldäckare o hem ett likadant som vi har på botniabanan. Det första Elvin typ gjorde i gbg var att sticka ut från matstället på centralen. Då kände jag att namnarmband med telefon nr nog var på sin plats. Men dom hade vi inte tagit med oss. Så fick bli att skriva på armen ist. Väl inne på Liseberg så blev det väl inte så mycket åkande för min o Patriks del för vi hade bara betalat entré. Hade väl ganska skralt i semesterkassan men det var ju tur på ett sätt för annars vet man ju inte hur mycket vi hade spenderat. Men barnen fick som tur var åka med sin faster o några karuseller var gratis att åka för oss. Barnen var väldigt nöjda o trötta efter 15 h från att vi steg på tåget till dess vi steg av. Patrik misstänkte då att vår bil blivit slangad o när vi kom hem till Norrland upptäckte Patrik att hans sabel var borta ur bilen. Han hade tagit med sig den för att få den tidsbestämd o värderad på något museum. Han vet inte om den är stulen el om han tappat den el lagt ut den ur bilen men den är iaf förlustanmäld.

Efter vi kom hem åkte Evelyn på läger i Pengsjö. O Patrik jobbade sin sista dag på Atlas. Sen började han hos bonden. Själv hann jag inte jobba så mycket mer eftersom han jobbade konstant fm i 2 v sen vi kom hem. Men jag hann iaf med att stå en dag i bruks infot på Olofsfors. Det var en spännande o rolig dag trots att jag inte kunde så mycket. Men det fanns en pärm med bra saker att veta o en prislista. Jag krängde faktiskt 2 ex av den nyskrivna Of boken o några skattjakter etc. Sen var det några andra förfrågningar som jag inte kunde hjälpa till med o det var gratulationskort o en skål av Hartman (någon som tydligen varit hanverkare på bruket). 😀 Kanske skulle tagit mig friheten o sålt den som stod i fönstret. För hon som frågade hade slagit sönder sin skål. Var därför hon kom in o frågade när hon såg skålen i fönstret.

I fre fyllde Evelyn år o i sön blev det kombinerat barnkalas o tupperwareparty. Förra sön var vi i Salem o lyssnade på Jens Sjöström som spelar i Umeå FC, han berättade om hur han kom till tro för 3 år sen. Det var vädigt bra. Han hade även med sig en lagkamrat som oxå kommit till tro. O fler i laget hade blivit det. O ni som missade honom live kan här se en annan intervju med Jens (som även vi fick se)  http://www.tvinterplay.se/movie/show/id/314 

Efter mötet åkte vi till Olofsfors på "trivselkväll" med styrelse, personal, guider o aktörer. Vi började med att äta soppa o fick rabarberpaj till efterrätt. Sen hade vi tävlingar o kvällen avslutade vi med film i masugnen. Det var ganska kallt så vi hade sittunderlägg o filtar. Såg en tecknad film o det gör man väl ganska ofta nu när man har barn men den var 2 h lång o även om den var bra så började jag bli lite otålig o undrade om den skulle ta slut någongång.

Ja, det var som sagt över 2 v sen. Helgen efter det så fick vi äntligen hämta vårt nya kylskåp på elgiganten. Vi hade beställt ett side by side med ismaskin o det var inte för dens skull vi köpt det för vi visste att vi inte kunde koppla in det eftersom vi har så långt till kranen. Utan vi (jag) valde det för att det var billigare o smalare än att köpa en stor kyl o frys separata. Det billigast som vi tänkte beställa visste dom inte när det skulle komma i lager så vi köpte ett som var 2000 kr dyrare. O då frågade jag vad som var skillnaden, vad som var dyrare. O då sa säljaren att det var för att den hade en behållare för vattnet ist så man behövde inte koppla in ismaskinen på vattenröret. Perfekt tänkte vi men såvisade sig inte alls varafallet.

Samma dag gjorde jag ännu en strålande affär på samma ställe. Jag köpte en ny mobil eftersom min gamla fallitvet för många gånger o displayen hade blivit svart så jag såg knappt vad det stod sms etc. Jag hade bestämt redan innan att jag inte skulle ta ett nytt abonnemang som jag äntligen blivit av med utan betala telefonen kontant. Det slutade med att jag gick därifrån med ett abonnemang plus att jag hade betalat telefonen kontant. När vi hade gått ut från butiken frågade Patrik om det inte var lite korkat o jag med så vi började räkna på det o kom fram till att det skullle blivit billigare om jag tog ett abonnemang. Så jag åkte tillbaka någon dag senare o ändrade det o fick tillbaka pengarna. Hade (o)turen att få samma säljare, men han måste ju ha varit lika korkad som sålde telefonen. När jag köpte telefonen så missade jag tyvärr mötet jag tänkte fara på i Lögdeå. Men vad jag hörde så hade det väl varit ca 200 pers på efs då. Så det var ju lite synd.

Men på sön kompenserade jag det med att gå i två kyrkor. Först famijegudstjänst i svenska kyrkan sedan på pingstkyrkan. I pingstkyrkan hade dom en trollande clown o efter det fika o godisregn. Det var väldigt trevligt både för barn o vuxna. Jag kom lite sent för mellan kyrkobesöken så klämde jag o en kompis in ett besök hos en annan kompis som fyllt år. Där fick vi smörgåstårta o gräddtårta. Så jag fikade en hel del den dagen! O på tal om fika så var jag o Bosse in på jobmeal o tog en kaffe en dag när vi väntade på mamma som var på läkarbesök. Det kändes ju lite dumt för han vi skulle hälsa på var inte där men vi träffade några andra, en som var från nling. Tror jag är långväga släkt med honom, typ fyrmänning.

Sen dagen jag "köpte" telefonen igen så glömde jag jackan i Patriks bil när han åkte på jobbet o sen när jag satt i bussen på vägen hem så kom jag på att bilnyckeln låg i jackfickan o i bilen låg husnyckeln. :-O Så när jag kom till nling så ringde jag efter morfar o fick skjuts av honom att hämta barnen o sen ta bilen till djupsjö medan han hade barnen. Vanligtvis brukar vi ofta ha glömt låsa någon av alla dörrar men just den dagen så var alla låsta o upp på balkongen tog jag mig inte. Försökte resa en stege men det gick inte så bra o tur var väl det för den dörren var då inte heller öppen såg jag sen. Så jag ringde vår hyresvärd som just var på väg i traktorn till grannbyn så han stannade av o jag fick skjutsa hem honom o låna hans nyckel. Nu har jag gjort ännu en kopia som mamma ska ha om det nu mot förmodan skulle råka hända någon annan gång.

Nu i helgen som var så var jag o en till från partiet upp till Skellefteå på regional utbildning. Det var en trevlig dag som alltid när KD sluter upp. Det enda som var dåligt var väl maten, var inte så imponerad av maten på stadshotellet, det må ha varit rökta räkor o musslor i salladsbaren o resten där var väldigt bra men själva maten var ingen höjdare. Det fanns inte ens någon sås så det blev väldigt torrt.

Hade tänkt dra lite statistik om barn o ungas uppxäxtvillkor men orkar inte just nu.

När jag var i ske-å var Evelyn på sin första orienteringstävling för nybörjare, hon fick bästa tid. I sön skulle jag egentl sjungit i kyrkan men kände att jag ville ha lite tid hemma den helgen o få sova ut. Nu på lör ska jag ev på en avtackning men har inte bestämt mig än hur jag ska göra. O Evelyn har handbollsmatch o kalas som hon ska på, men hon kan nog inte fara på båda. Sen på sön är det orienteringsavslutning som vi anmält oss till. O samma dag är det oxå paltfest här i bygdegården. så vi skullle kunna slippa laga både lunch o middag. Men har glömt anmäla oss till palten. Fast isf blir det ännu en fullspäckad helg. vi hinner aldrig vara hemma o bara umgås så får se vad det blir. O nästa lör börjar älgjakten igen. jippie! NOT!

Nä, nu är det väl bäst att gå o lägga sig så man orkar upp med Evelyn som äntligen börjat åka taxi. Jag har varit sen i princip varje dag sen skolan började. har försökt åka kvart, tio i åtta men att ta sig iväg med tre ungar på morgonen är inte lätt. Men då har å andra sidan barnen varit i tid till dagis ist. Hon fick också börja fritids igår o den lyckan varade ju länge, hon hinner knappt börja så ska hon sluta. Men hon får vara där denna o nästa vecka sen blir Patrik arbetslös.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.