Jesus grav hittad?

Under lovet såg jag en film "The lost tomb of Jesus" Man har hittat Jesus familjegrav inkl Heliga Maria, Josef samt Jesus syskon, fru och hans barn.

Här finns en trailer:

 

Vad skulle det innebära för kristendomen om det kunde bevisas att det verkligen ÄR Jesus grav (vilket jag tror). Jo att han inte återuppstod och for till himmelen. Och då skulle hela religonen falla för det är ju grunden till kristendomen.

Det skulle bevisa att han bara var en vanlig man (med hustru och barn) som kanske kunde lite mer om helande och kärlek. Och vad är det för fel med det? Varför måste han vara GUDS SON? Räcker det inte bara med hans kärleks budskap? Jag tycker det! Vad tycker ni?

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Lennart Vilhelmsson

    Om man har hittat så många personer i en och samma grav kan det omöjligt vara Jesu grav. Han lades ju i den ensam, och bevisligen uppstod han också. Hur skulle annars en ny religion kunna uppstå? Kristendomen var ju från början en riktning inom judendomen, men ju fler ickejudar som blev frälsta, desto mer fick den status som egen religion. Och kom ihåg att apostlar och anhängare blev brutalt förföljda för sin tro, och de ändrade sig inte för det. Är det ett beteende som är betecknande för en rörelse uppbyggd runt en lögn?

  2. Ylva Ekberg

    Det finns inga bevis för varken det ena eller det andra. Och att mycket blev efterhandskonstruerat flera 100 år efter hans död har man ju fått lära sig. Det som inte passade den uppfattning man ville ha fick tex inte vara med i bibeln, som tex att en kvinna (ajajajaj) kunde vara stor i rörelsen och mer att säga till om än dom flesta männen där…

    Det skulle väl inte vara så omöjligt att han lades i en grav ensam och blev efter sabbaten blev flyttad till en familjegrav?

  3. Ingemar Wincent

    @ Ylva:

    Sådana sensationella uppgifter ska man ta med en nypa salt!

    @ Lennart:

    Man kan inte använda bibeln (eller NT som i detta fall) som en historisk källa hur som helst. Man måste ha i beaktande att texterna om Jesus är skrivna av olika författare, med olika syften, vid olika tidpunkter. Till råga på allt så är bibeltexterna sedan utvalda av kyrkliga dignitärer till att bli den bibel vi känner idag.

    Även om det skulle ligga något i kroppens försvinnande från graven, så är det troligast att någon fanatisk beundrare lagt beslag på den. (Se bara vad som hände med Swedenborgs skalle!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.