En vecka sedan Rosvalla hallen i Nyköping rasade

För en vecka sedan vaknade jag och fick beskedet att Rosvalla hallen i Nyköping rasat. Hjärtat stannade till några sekunder… mina vänner var ju där! Men tur i oturen hände det på natten så katastrofen blev mindre än om det hade hänt på fredagen.

Varje år samlas kaninuppfödare från hela Sverige för att tävla om titeln Svensk mästare. I år hölls LU (Landsutställning) i Rosvalla hallen i Nyköping. Där var 1600 kaniner i hallen och ungefär hälften hamnade under rasmassorna. Den första siffran jag hörde om antalet döda kaniner var 600. Men just nu efter en vecka är siffran nere på 240 kaniner döda, 1136 levande, 76 som saknas och 178 som var anmälda men inte var med. Sen fanns det även hoppkaniner och kaniner som inte tävlade där utan som hade blivit sålda och skulle transporteras till den nya ägaren.

Man ryser när man tänker på vad som kunde ha hänt… Under fredagen fanns det där ung 600 människor. Det hade lika gärna kunnat vara människor man fått rädda under rasmassorna… och dom hade nog inte klarat kylan lika bra som kaninerna…

Jag är en gammal kaninuppfödare som fortfarande håller kontakten med kaninvärlden och mitt hjärta blöder med alla kaninvänner som har förlorat sina kaniner.

 

 

Stor guldstjärna till alla som hjälpte till med att rädda kaninerna. Har hört att räddningstjänsten tog an uppgiften som om det hade varit människor under rasmassorna. Ni är hjältar!

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.