Yrkesgymnasiet Umeå

Välj Yrkesgymnasiet: Anledning # 3

Av , , Bli först att kommentera 0

Ett verktyg för elever, lärare och föräldrar:
Vi använder oss av ett dataprogram, speciellt designat för oss, som ett klassrum på nätet. I Progress kan lärarna t.ex. skicka uppgifter till eleverna, ta emot inlämningsuppgifter och bedöma dessa. Här noteras också frånvaro. I Progress ser man tydligt om eleven har klarat av sina uppgifter eller ligger efter. Såväl lärare som elever och vårdnadshavare får tillgång till dessa uppgifter via nätet.
När er tonåring söker till Yrkesgymnasiet välkomnar vi inte bara eleven utan även er vuxna, du kan vara förälder eller kanske morfar eller farmor. Välkomna till oss Yrkesgymnasiet!
 

Välj Yrkesgymnasiet: Anledning # 4

Av , , Bli först att kommentera 0

Föräldrar, välkomna till Yrkesgymnasiet!
Du som är vuxen oroar dig säkert när tonåringen i familjen skall börja i en ny skola. Vi som jobbar på Yrkesgymnasiet jobbar för att de ungdomar som går hos oss skall må bra och klara av sina studier. Eftersom skolan enligt vår syn skall vara en del av samhället, ser vi er vuxna, som tillhör våra elevers familjer, som en resurs. Vi vill att ni skall kunna vara delaktiga i skolans utformning. De som vill är välkomna att delta i vårt familjeråd. Ju fler vuxna som engagerar sig i skolans utveckling, skolans organiska växande desto starkare blir Yrkesgymnasiet.
Vi ser det som att skolan har ett samhällsansvar. För att allt skall bli bra anställer vi, allteftersom skolan växer, utöver behöriga lärare, övrig personal som vägledare, skolsköterska, speciallärare och kurator.
 

Välj Yrkesgymnasiet: Anledning # 5

Av , , Bli först att kommentera 0

Vad är Yrkesgymnasiet?
Att studera på Yrkesgymnasiet skiljer sig en hel del från andra traditionella gymnasieskolor. Vår målsättning är att förbereda dig för ett yrke, ett framtida arbete. Förutom faktiska kunskaper värdesätter vi insikter och kompetenser som behövs på en arbetsplats, t.ex. social kompetens, att kunna hålla tider, att vara strukturerad och att kunna tänka kreativt och lösa utmaningar av olika slag. Vi vill att du ska förverkliga dina drömmar och idéer. Vi vill utveckla din företagsamhet och kreativitet så att du får ökat självförtroende, självinsikt och en förmåga att hitta kraften i dig själv. Vi vill göra dig anställningsbar.

Välj Yrkesgymnasiet: Anledning # 7

Av , , Bli först att kommentera 0

Vi vill att du ska trivas!
Vi har relativt små skolor och vi vill inte bara att våra elever ska lyckas, utvecklas och prestera. Vi vill mer. Vi tycker att trivsel och kvalitet går hand i hand och att ett bra bemötande både berikar och utvecklar din skoltid. Vi gör allt detta för att du som elev ska vara i fokus och kunna prestera. Vi vågar lite mer, vi vill lite mer och vi bryr oss lite mer. Därför har vi skapat Yrkesgymnasiet.

Välj Yrkesgymnasiet: Anledning # 8

Av , , Bli först att kommentera 0

Vad ger våra elever Yrkesgymnasiet för betyg?
Vi vill bli bäst i Sverige och därför tycker vi det är viktigt att hela tiden utvärdera vår skola. Självklart är då våra elevers omdömen en av de viktigaste sakerna att mäta. Varje termin görs en undersökning bland samtliga elever på alla våra skolor där eleverna får svara på flertalet frågor och betygsätta områden såsom trivsel, kvalitet, lärarnas kompetens och engagemang etc på en sexgradig skala. Vår målsättning är att alltid ligga över 5,0 och det är med glädje vi kan konstatera att våra elever har gett oss höga betyg!
 

Välj Yrkesgymnasiet: Anledning # 9

Av , , Bli först att kommentera 0

Gemensamma ämnen (600 poäng)
Alla läser de gemensamma ämnena. Många av de här ämnena har en praktiskt inriktning mot ditt program. Alltså, går du Byggprogrammet så räknar ni på byggrelaterade problem när ni har matematik. Läser du till fordonsmekaniker så används t ex manualer på engelska under engelskalektionen.
 

 

Karaktärsämnen (400-1100 poäng)
Detta är yrkesämnen som kan variera mellan 400 och 1100 poäng beroende på program. En del av dessa poäng kan du tillgodogöra dig ute på en arbetsplats. Läs vidare på nästkommande sidor vilka karaktärsämnen som hör till ditt program.

Individuella val (200 poäng)
Du gör ett individuellt val för att komplettera din utbildning med en fördjupningskurs. Kanske har du en entreprenörsådra och känner att du skulle vilja lära dig lite företagsekonomi, eller så vill du komplettera med något ämne som underlättar högskolestudier i framtiden.


 

 

 

Inrikningsämnen (500-1200 poäng)
Här får du specialistkunskap om just ditt yrke. Kan variera mellan 500 och 1200 poäng. Läs vidare på nästkommande sidor vilka inriktningsämnen som hör till ditt program.
bild

Gymnasiearbete (100 poäng)
Gymnasiearbetet är ett projekt du själv ansvarar för med hjälp av skolans lärare och handledare. Arbetet ska sammanfatta din utbildning och kan vara under företagsliknande former.