Äntligen landade backförvärven!!!!!

Idag blev Daniel Wågström och finska backen Niko Tuhkanen klara för Björklöven. Jimmy Blixt: "Daniel är spelskicklig, kan hålla i pucken och blir en ytterligare resurs i Powerplay. Han har mycket stor erfarenhet och kommer att bli en viktig kugge när matcherna blir viktigare och viktigare." Skön sportchef som mörkar allt som allmänheten vill veta! Om det andra backförvärvet säger Blixt: ”Det är en skridskoskicklig back som tycker om att delta i det fysiska spelet och även producerat bra med poäng” Niko känns helt rätt att plocka in för att han är ”stor, stark, kan producera poäng och verkar vara fysisk”. Tack Blixt för att du väntar till rätt tillfälle. Underbart med två stabila backar!

 

Mina egna rader om nyförvärven

 

Daniel Wågström tror jag kommer att bli otroligt viktig framöver. Med sitt fina skott kan han vara en säker sniper i powerplay. Daniel känns helt rätt för att han har rutin och meriter ifrån det högre seriesystemet och han vet hur det är att gå upp med ett lag till en högre division.

 

Niko Tuhkanen verkar vara en bra spelande back som kan vara fysisk samtidigt som han kan göra en hel del poäng för laget. Han är en hyggligt ung back med framtiden för sig. Jag tror att han kommer bli otroligt viktig för backbesättningen om vi tänker på hur många skador som har inträffat på backsidan den senaste tiden.

 

 

Här nedan kommer ett förslag till hur Wirtala kan sätta ihop backparen:

 

Moyer-Wågström

 

KJ Lundström-Kingen

 

Alexander Eriksson-Tuhkanen

 

Jesper Eriksson-Aho

 

( Fredrik Eriksson och Hoffman tycker jag ska ner till J-20)

 

 

5 kommentarer

 1. Bengt

  Ifrågasätter en del i din analys av lövens försvarsspelare. Efter att bevistat några träningar med nyförvärven är detta inte två stabila backar med focus på defensiva egenskaper – snarare två lätta offensiva (båda saknar både längd eller kroppsvikt när vi snackar fysik). I övrigt bra spelare men passar båda in i den tidigare befintliga truppen – där kvarstår frågan ? Avslutningsvis är Jesper Ericson den back som just nu har den största potensialen ( en i grunden defensiv back som förstaårssenior tagit nästa steg och producerar som två bland backarna)och skall därför givetvis få fortsätta att utvecklas – och skall således av flera skäl ha istid – annat vore konstigt (därefter kan man sätta ihop backparen).

 2. Barbro

  Med tanke på lövens uppsatta mål och långsiktiga sattsning känns det inte allt för rätt att ge istiden till just dina 6 backar. Ingen född på -90-talet finns med vilket ger en medelålder på 28 år (bland de högsta i Sverige). Kommer i detta sammanhang att tänka på SAIK som sattsat långsiktigt och av deras nu 8 kontrakterade backar är 4 födda -91 och senare i ELITSERIEN. Måste nog finnas en dold agenda här.

 3. Alexander Agrell

  Svar till Barbro (2012-01-01 16:02)
  Barbro du har rätt i ditt tänkande. Samuel Aho och Jesper Ericsson ska såklart få fortsätta utvecklas men jag vill inte ge dom ett tungt lass att bära redan nu. Björklöven satsar mot allsvenskan. Mina sex backar har jag valt för att jag tror det är bäst med rutin och meriter om vi ska kunna gå hela vägen i år.

 4. David

  Hur tänkte du nu Barbro? Aho, J.Ericson och F.Eriksson är alla födda på 90-talet. Sedan har vi A.Eriksson, K-J Lundström och Tuhkanen som alla är födda i slutet på 80-talet. Av 10 (11 med Hoffman) kontrakterade backar är tre födda på 90-talet och flera stycken i slutet på 80-talet. Satsningen på unga talanger är självklart jättebra och viktig i sig, men ett lag behöver fortfarande fortfarande rutin, inte minst när det börjar vankas playoff och slutspel.

  Titta på Linköping, där kan man snacka om hög medelålder.

 5. Alexander Agrell

  Svar till Bengt (2012-01-01 14:28)
  Jag tror på nyförvärven! Håller iofs med dig om Jesper Ericsson. Han är en väldigt duktig back som ska få fortsatt utveckling och istid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.