10-1 mot ett blekt Rosenborg

Igår avslutades Umeås hockey Cup i en liten minifinal mellan Björklöven-Rosenborg. Eftersom Rosenborg för två dagar sen slog Sundsvall med 4-0 trodde jag på hyfsat motstånd men ack så fel jag hade. Den första perioden blev helt annat en jämn! Innan perioden ens hade kommit halvägs hade Possler hunnit hängt två mål och Mikael Persson Riis snyggt vispat in en straff och sedan avlsutade Nicke Johansson och Ekeståhl Jonsson perioden med att göra 4-0 respektive 5-0. Den andra startade med att Rosenoborg reducerade till 5-1 i 5/4. Efter Rosenborgs reducering tog Björklöven återligen tag i taktpinnen. Målet  6-1  kom efter att Ekeståhl Jonsson gjort sitt andra mål för dagen. Innan perioden tog slut han  Linus Boström jobbat  in  7-1. När den sista perioden började fanns det bara en sak att jobba på för laget. Det var att nå tvåsiffrigt. Olof Mårs och Palmebjörk avslutade målskyttet i matchen med varsitt mål. Slutresultatet skrevs till 10-1 efter en ren överkörning!

Björklöven-Rosenborg 10-1

Målskyttar Björklöven : Z. Possler 2 , Ekeståhl 2 , Mårs 2 , Nicke Johansson , Palmebjörk, Boström ,  Persson Riis ( straffmål)

Bra saker från gårdagen

1. Possler kedja stod för 5 mål framåt
  2. Olof Mårs visar att han kan bli lagets viktigaste spelare. Igår gjorde han två mål.
  3. Daniel Wälitalo räddade straff och bara släppte ett skott förbi sig.
  4. Andersson och Ericson är ett klokrent PP backpar. Med Anderssons fina passningar och Ericsons fina skott.
  5. Timeouten som Öhman tog vid 7-1 ledningen!  Visar på att man alltid kan bli bättre.
  6. Skönt att se att laget verkligen kommit igång med 10 mål igår och tre mål mot sundsvall visar man att man verkligen blir svårslagna på hemmaplan.

Intervju efter matchen med den svenska Rosenborg spelaren Jesper Eriksen och Vicktor Ekeståhl Jonsson.