Björklöven gick vinnande ur ”slaget om Norrland”!

Igår var det äntligen dags för ”slaget om Norrland”! Den första perioden drog igång. Det var Björklöven som tog tag i taktpinnen. 1-0 kom tidigt in i den första perioden efter bra förarbete av Lundberg och Possler som resulterade till att Doktorn fick ett ypperligt läge framför kassen och 1-0 var ett faktum . Efter det efterlängtade 1-0 målet började Lövens massiva press som höll i sig i hela 10 minuter! Men Sundsvall skulle komma tillbaka. Kvitteringen kom efter en dålig kommunikation bland Löven-spelarna. Laget missade att den utvisade Sundsvallskillen kom in. Han fick ett väldigt billigt friläge där Petter gjorde en bra räddning på första skottet fast på deras andra chans lyckades de få in 1-1. Den andra perioden började sämre från Lövens sida. De hade svårt att komma upp i samma standard som i den första. Efter sju minuter in i perioden kom ändå 2-1 målet. Sundsvall skulle komma tillbaka igen och lyckas kvittera än en gång. Det efter att Löven slagit ett horribelt felpass som gjorde att Sundsvall kunde ställa om och sänka 2-2 pucken. I den 11:e minuten åkte Sundsvalls nummer 41 (Markus Högström) ut och Björklöven fick chans i Powerplay. Laget tog vara på chansen. Nicklas Johansson vann tekningen och pucken gick ut till Stefan Andersson som hårdsköt in 3-2 pucken snyggt upp i taket! Den tredje och sista perioden skulle verkligen bli en händelserik period. Löven rivstartade och Palmebjörk bröt snyggt fram och åkte mot mål där han snyggt avslutade ribba in! Sundsvall lyckades reducera till 3-4. Fast i den 16 minuten skulle vi få se Löven dra ifrån med ett riktigt delikattess-mål. Stefan Andersson serverade snyggt pucken till Mikael Persson Riis som avancerade i banan och levererade en fin passning till Johan Jarl som stänkte dit 5-3. Nicklas Johansson fick sedan avsluta gårdagens match med att göra 6-3 i tom bur.

Björklöven-Sundsvall 6-3

Publik 4438

Skotten 28-22

Matchenslirare : Jon Palmebjörk

Det förvånade mig!

1. Vad gjorde nr 41 Markus Högström? Var det inte Högström som skulle tillföra ”spets” till Sundsvall?
  2. Erik Moe borde ha fokuserat på matchen och inte på att ta så många onödiga utvisningar.
  3. Trodde att Sundsvall skulle bjuda på bättre motstånd.

Saker att glädjas över var att:

1. Publiksiffran: Det var 4338 på matchen! Det är en väldigt fin siffra på Division 1-nivå .
  2.  Inramningen med Björklövens fantastiska klack Green Devils!
  3. Det gick bra för Oscar Thorell som blev allvarligt skadad i slutet av tredje perioden

Höjdpunkterna från 6-3 segern!