Björklöven tog tre oerhört viktiga poäng mot Piteå

Premiäromgången i kvalserien är avklarad. Björklöven gjorde det som de skulle och tog med sig alla tre poängen hem till Umeå. Matchen i sig var inte direkt någon höjdare, Det var mycket felpass, för passivt försvarsspel och den där kämparglöden som många hade hoppats på fanns inte där hos spelarna i Björklöven. Första perioden bortsett från de första två – tre minutrarna då Löven skapade en del är nog något många vill glömma bort. Piteå dominernade perioden igenom och hade bud på både 1-0 och 2-0. Det var ett taggat hemmalag som vi fick se och ett bortalag som såg lite tagna utav stundens allvar. Skotten i första perioden slutade 12-4 till hemmalaget vilket förklarar en del. Andra perioden var betydligt bättre från Björklövens sida och man såg ut som ett helt nytt lag från den första perioden. Efter drygt halva perioden spelad så fick Björklöven utdelning och 0-1 var ett faktum. Björklöven fortsatte med att jobba på efter målet och det såg ut som att 0-1 skulle stå sig perioden ut, men det gjorde det dock inte. När det endast återstod några minuter kvar av perioden så kunde Piteå kvittera till 1-1 genom Anders Öhlund från en fin passning av den gamle Lövenspelaren Daniel Olofsson. 1-1 efter två spelade perioder var ändå rättvist, då Piteå hade haft första och Löven andra. Tredje perioden blev en mycket nervös sådan. Det var en rätt så jämn tillställning innan Alexander Sundström kunde sätta dit 2-1 pucken bakom Oskar Shelstedt. Efter 2-1 målet var Piteå det laget som hade spelövertaget. Löven var tillbakapressade och det blev inte direkt bättre när Russel Moyer åkte ut två minuter när det återstod cirka 1 minut av matchen. Som tur var så gjorde Linus Boström det otroligt sköna 1-3 målet för Björklöven vilket betyyde spiken i kistan. En mycket viktig seger som startade resan mot Allsvenskan!

Piteå-Björklöven 1-3

Målskyttar Löven : Nicklas Johansson , Alexander Sundström och Linus Boström

Matchenslirare Löven : Russ Moyer