Efter tre år i ettan kom dagen som förändrade allt!

Vilken tillställning det var! Det sjukaste jag har upplevt på 2000-talet. Allt var verkligen uppdukat för fest. Hela 6002 personer hade tagit sig till Umeå Arena för att bevittna matchen mellan Björklöven-Piteå. Den första perioden startade med ett högt aggressivt Björklöven som försökte trycka ner Piteå i zon. Utdelningen skulle komma redan 5:25 in i perioden för laget. Det var en hårt arbetande DR Persson som klev fram. Han slog in en retur och 1-0 var ett faktum inför storpubliken. Efter ledningsmålet kom Löven av sig. Piteå kom tillbaka och visade upp ett starkt spel och skapade tryck mot Wälitalo, men Wälitalo visade än en gång ett stort lugn och bjöd publiken på ett antal högklassiga räddningar som höll kvar Björklöven i ledning. Den näst sista perioden för säsongen blev en nervig akt. Det var en jämn period där båda lagen skapade men inledningsvis utan att få utdelning. I den sjunde minuten var det ändå DR Persson som på nytt höll sig framme. Persson styrde snyggt in en fladderpuck från Stefan Andersson. Målet blev som en lugnande medicin och man såg direkt att nervositeten släppte. 3-0 skulle också komma efter en fin spelvändning av Löven i PP där Jens Persson snyggt serverar Moyer med en fin passning, Russ försöker dra målvakten men misslyckas. Linus Boström är där han ska och visar styrka och trycker in pucken i mål. Den tredje och avslutande perioden slutar sedan mållös. Explosion utbryter i publiken när slutsignalen närmar sig. Björklöven spelar Allsvenskt nästa säsong!!! DET ÄR VI SOM ÄR BJÖRKLÖVEN!

 

Björklöven-Piteå 3-0

Målskyttar Löven : DR Persson x2 och Linus Boström

Publik 6002

Skotten 26-22

Höjdpunkterna från matchen klicka här

och  här för att ta del av  segerintervjuerna

Det är vi som är Björklöven!

 

Foto: Erikshockeyhorna

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.