Laget 2020/2021

Målvakter 

Isak Mantler (NY)

Backar 

Alexander Deilert

Alexander Popovic

Daniel Norbe (NY)

Adam Plant

Alexander Hellström

Daniel Rahimi  (NY)

Karl Johansson (NY)

Forwards

Olle Liss

Alex Hutchings

Justin Crandall

Tyler Vesel

Fredric Andersson

Alexander Wiklund

Axel Ottosson

Gustav Possler (NY)

Sebastian Selin

William Ericsson

Pontus Andreasson

Kristoffer Söder

 

Nyförvärv

Isak Mantler ( Ny från Lindlöven) En ung lovande målvakt som utvecklades under senaste säsongen där han vaktade buren i division ett laget Lindlöven. med fin fina 93,4 % känns det fantastiskt roligt att Isak valde spel med oss. Välkommen Isak till Umeå och Björklöven!

Daniel Rahimi  (Ny från Växjö) En klassback som valde att vända hem och slutföra det laget var nära att klara 2003/2004 att gå upp i SHL men föll på målsnöret. Välkommen hem Daniel till moderklubben. Efter en lång väntan valde du att äntligen att komma hem till Umeå och Björklöven!

Karl Johansson (Ny från Graz 99) En late bloomer som kommer från en fin säsong i Österrike där han var en stor bidragande försvarare som levererade fina poäng och var bra i defensiven. 21 pinnar (5+16) från Kalles sticka i Grazer 99. Välkommen till Umeå och de gulgröna färgerna Kalle!

Gustav Possler (Ny från Luuko) Lite av en hemvändare som väljer att vända hem till Umeå efter en hel skador senaste säsongerna. Slog igenom i Modo sen har karriären gått vidare till lag Mora,Djurgården och nu senast i Luuko i finska högsta ligan. Potentialen finns absolut om bara Gustav får en skadefri säsong i löven. Välkommen hem Gustav!

Daniel Norbe  (Ny från HV71) Trots anbud från SHL valde Norbe att skriva på för Umeås stolthet. Karlskronas bästa back som  levererade fin fina 30 poäng (10 kassar och 20 assist) som resulterade i ett SHL kontrakt med HV71 där han han med 10 matcher med innan pandemin bröt ut. Har varit lite av en favorit personligen. Kul att du valde Löven Daniel. Välkommen till Björkarnas stad!

Hans Wallson (ZSC Lion) En bomb som small rejält i hockey Sverige när Per ”Jesus” Kenttä presenterade tränaren Wallson från fina säsonger Skellefteå där han tog två guld och ett silver innan han lämnade för ZSC Lion där han senast kom ifrån. Välkommen ska bli kul att se dig i de gröngula färgerna.

Robert Lahti ( Ny Kiruna) En ung lovande division 1 tränare som under ett antal säsonger gjorde flera fina säsonger som huvudtränare i kiruna. Lite lik Robert Kimby vi såg förra säsongen. Tror det kommer bli kanon. Välkommen till Björkarnas stad Robert!

Rykten in 

Zach Palmquist (kontraktsförlängning)

Dustin Tokarski (Wilkes-Barre/Scranton Penguins AHL)

Erik Ullman (Västervik)

Förluster

Joe Cannata (Oskarshamn)

Brian Cooper (Oskarshamn)

Oliver Larsen (Oskarshamn)

Mattias Pettersson (Kristianstad)

Agust Tornberg (Västerås)

Hardy Häman Aktell (Växjö)

Erik Rainersson (Östersund)

Fredrik Wiegel (AIK)

Emil Lundberg (Vita hästen rykte)

Lucas Eriksson

Ludvig Stenvall

Robert Kimby (Almtuna)

 

Möjlig Uppställning

(X) Isak Mantler

(Palmquist)-Plant

Rahimi-Deilert

Norbe-Johansson

Ullman-Acke

Crandall-Vesel-Hutchings

Wiklund-Anderson-Selin

Possler-Otosson-Liss

Andreasson-Söder-Eriksson

Kommentar

En spännande laguppställning som är lite lik den från förra året. Att vi fick behålla trion från Amerika/Kanada + Liss och Deilert betyder otroligt mycket, det var nog flera av oss som trodde att de var förlorade. Välkomna tillbaka! Nu blickar vi framåt och avslutar det vi påbörjade från förra säsongen!

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.