En minnesvärd uppväxt

1987 var ett stort var ett stort år! Sju år senare föddes jag upp i fel stad nämligen Sveriges fjärde största stad Uppsala. En stad som är mest känd för Uppsala Domkyrka,Pharmacia (läkemedel) om vi vänder oss till sportens värld hittar vi lag som IK Sirius (Fotboll) Storvreta (Innebandy) och självklart Almtuna. Med en Pappa som hade funnit kärleken till Löven efter ett flertal år uppe i Umeå i tidig ålder innan flyttlasset gick till Uppsala blev aldrig valet av klubb direkt svårt,utan mer en självklarhet. I tidig ålder fick man lära sig namn som Alexander ”Sasja” Belavskis, Alexander Semjonovs och Tobias Lundström som nästan är kultförklarade i klubben. Blev en ganska krokig uppväxt sett till hur Björklöven presterade från 1994 och framåt. Laget var uppe och vände 2000/2001 i dåvarande Elitserien. Sen började bergochdalbanan.

Några milstolpar 

 • 2001/2002 1:a i Allsvenskan. 5:a i (Superallsvenskan) Besegrade Hammarby i playoff men blev 4:a i kvalserien till Elitserien. Kända namn den här säsongen var Mattias Hedlund,Petter Sandström, Tommi Hämälänien och Santeri Heiskanen.
 • 2002/2003 Blir utslagna av AIK i playoff efter att ha slutat 3:a i Allsvenskan. Kända spelare den här säsongen var Tobias Lundström, Markus ”steken” Ekman , Jörgen Hermansson och ”Sasja”
 • 2006/2007 Lyckas vi slå ut Nyköping och Växjö i playoff men slutar tyvärr 4:a i kvalserien upp till Elitserien. Med spelare som Johan Bergmark, Alexander Sundström, Mats Lavander, Alexander Hellström blev det en säsong man väl kommer ihåg.
 • 2009/2010 Startar Löven en storsatsning som resulterar till att vi nästan går i konkurs. Utan Johan Björk skulle vi ha gått under. Stort tack för den fina insamlingen du startade! ett mardrömsår som höll på att sluta i tragedi.
 • 2010/2013 Får vi lövare bekanta oss med Sveriges  tredje division. tre jobbiga år men som slöt oss fans samman och stöttade laget oavsett motstånd. Säsongen 2012/2013 lyckas vi äntligen gå upp efter att ha besegrat Olofström i playoff 3 och slutat 1:A i kvalserien där vi vann den sista och avgörande matchen mot Piteå med 3-0 inför 6002 åskådare där Jens ”Doktorn” Person satte det sista målet för kvällen.
 • 2019/2020 Per ”Jesus” Kenttä hämtas in från SHL-klara Oskarshamn. Per presenterar spelare som Cannata,Cooper,Palmquist, Vesel, Liss, Deilert,  Hutchings och Crandall. Blir en fantastisk säsong med poängrekord(121 poäng), över 5 tusen varje match och en hypad Allsvensk-final mot Modo. Sen dök Corona upp från ingenstans och knackade på … säsongen fick stängas ner i förtid. Tomhet och uppgivenhet förklarade känslorna just då. Man trodde inte att något sådant här kunde inträffa

En urval över Ishallar som man har besökt genom åren (Allsvenskan och Division 1)

 • Hovet (AIK)
 • A3 Arena (Björklöven)
 • ABB arena (Västerås)
 • Gränbyhallen (Almtuna)
 • Fjällräven (Modo)
 • NKT (Karlskrona)
 • Huddinge Ishall (Huddinge
 • Pinbackshallen (Arlanda)
 • Ljungby Arena (Troja ljungby)
 • Eon Arena (Timrå)

Har blivit en del resor genom åren tack vare pappa. Har fått uppleva allt från hallar från norr till söder. Tror min första match som jag minns var mot AIK på Hovet. Där har det inte blivit många segrar genom åren. En annan arena som man har stått och frusit i och hejat från klackplats är klassiska Gränbyhallen där Almtuna spelar. Ett boogieteam som vi har haft otroligt svårt med genom åren. Många minnesvärda år som  tyvärr inte har resulterat i att man har fått uppleva SHL-spel. hoppas att snart 21 års väntan är över och att Björklöven får möta lag som Färjestad, Frölunda , Luleå igen.  Tack Pappa för en händelserik uppväxt. Hoppas för din skull att du får uppleva SHL-spel igen. Året 1987 måste ha varit ett magiskt år. Önska att jag hade fått uppleva när Göte Wälitalo, Peter Andersson,Tore Öqvist med flera lyfte bucklan. Nu blickar vi framåt och hoppas att nästa år blir av och att vi får bevittna flera roliga matcher och att vi  får uppleva den magiska stämningen på plats i A3 arena så snart som möjligt när Pandemin har lagt sig.

/Alexander

 

Glöm inte att gå in och #SäkraZach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.