Stort grattis på 53-årsdagen Pappa!

Idag fyller min förebild, idol och pappa hela 53 år. Du börjar bli till åren. Tänk vilka fina minnen vi har fått uppleva tillsammans. Du lärde mig att Löven var laget man skulle heja på. Glädje, frustration och kärlek kan beskriva åren vi har fått hejat på löven tillsammans.

 

Vad har vi egentligen fått uppleva tillsammans med Löven? 

1994 kom jag till världen. Då var du endast 27 bast. 26 hela år har vi fått bevittnat löven tillsammans. Det har väl varit lite upp och ner.

  • Året 1994 åkte vi ur Elitserien
  • Mellan 1995-2000 fick vi bevittna hockeyallsvensk hockey
  • 2001 tog Björklöven steget upp igen efter 5 år i allsvenskan
  • Blev bara ett år i Elitserien innan vi åkte ur igen året var 2002
  • 2002-2010 blev det allsvenskt spel för löven innan chocken om konkursen dök upp
  • 2010-2013 Fick vi uppleva division 1 spel.
  • Säsongen 2013/2014 tog vi äntligen steget upp från träsket efter tre hela säsonger med matcher mot smålagen och mindre hallar
  • 2014-2020 allsvenskt spel. de senaste åren har hoppet tänds lite efter en magisk säsong 2020 som slutade i förtid på grund av pandemin

 

Starkaste minnet med dig

Kan vi räkna hur många fighter vi har upplevt tillsammans? Mitt starkaste minne är när Björklöven besökte Scaniarinken året 2013. Vi satt där och diskuterade och kom fram till att det skulle bli en svår match. Södertälje borta är alltid en klassisk match, lite liknade AIK på Hovet, Svåra arenor att ta 3 poäng i.  Tog tåget till Stockholms central där du plockade upp mig. ”Fan detta blir en svår match” var kommentaren från dig när jag klev in i bilen. Med lite hopp började bilen rulla mot Scaniarinken. Kan vi ha nått tvåsiffrigt där pappa? Vi klev ut på den gigantiska parkeringen och när vi började promenera mot arenan var majoriteten röd/vita Södertäljesupportrar. Några få trogna Lövare skymtade vi när vi kom in genom ingången. Vi begav oss mot våra platser. Bra platser där vi kunde se hela planen. Klockan räknade ner från klassiska 20 minuter. Spelarna kom ut och värmde lite, klockan kom ner på drygt 10 minuter kvar innan matchen skulle börja. Vi gick igenom spel-programmet och gick igenom laguppställningen. Snart var det dags. klockan tickade ner på 2-3 minuter kvar tills matchen skulle starta. Pulsen steg och man började fokusera lite extra. Pucken släpptes. Pang boom, boom sa det! Markus Lundberg öppnade målskyttet efter 33 sekunder, Gustav Hjalmarsson ville inte vara sämre utan stänkte in det andra målet. Det var inte slut där. Jon Palmebjörk kunde sätta trean efter ett slarv av Södertälje i egen zon. Den Chockstarten var det ingen som hade räknat med, Hela arenan bara dog och blev knäpptyst. Det var häftigt. 3-0 till Löven på mindre än fyra minuter spelats. Vi tittade på varandra och bara log.  Matchen slutade 3-2 till Björklöven efter den magiska starten med 3-0 efter att de tre första skotten hade gått in.  Det är en match jag sent kommer glömma.

 

Stort grattis Pappa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.