Stort intresse för Nationaldagscupen

Det verkar som att Nationaldagscupen prickade helt rätt det här året, vissa år har det varit lite småsvalt intresse men med det fina vädret i årets yra och kanske även att så många lag gick bättre eller sämre än de trodde gör att många är sugna på revansch.

Trots att informationen om cupen gick ut mindre än en vecka innan cupen ska gå av stapeln så har man uppnåt maxantalet av lag redan efter några dagar.

Följande lag är anmälda:

Dom Röda

Bk Rel

Salming

Burnouts

SKS

Plakat Pirat

Magnum P.I.

Schas Ove

Überslice

Don’t stop believin

Lokal

Bränn inte Bullen

Kenya Bridge klubb

Burnball is the new Baseball

Boston Redsox

 

Roligt att det har kommit nya ”stammislag” i form av Don’t stop believin och BBITNBB. Det kommer vara ett par jobbiga år i början för dem men jag hoppas att dom biter i och inte blir nedslagen bara för att man inte går långt i cuperna. Det är otroligt nyttigt att spela sommarcuperna, dels för att du får många bra matcher men du får även kika på andra lag och se hur dom spelar. Förhoppningsvis kan man då lära sig något från dom.

Vi fick möta Magnum P.I. i 32-del i år och de var mycket bättre än jag på förhand trodde och jag var på riktigt nervös, vi började inne och avslutade dåligt så ledde bara med 7 poäng i bytet (2-slag). De hissade runt sig riktigt stabilt och det var inte förens i slutminutrarna vi kunde nypa en flack boll och bränna en person, som närmast var det nere på 2-3 poäng men slutade nog med 5-6. Ska bli kul att se om de gjorde en kanonmatch eller om de är så bra.

Som favoriter i den här cupen håller jag nog BK Rel, dels för att jag inte vet vad Salming ställer upp med för lag samt att Rel kommer spela med bröderna Höög och det är två rätt skapliga inhoppare.

3 kommentarer

  1. Jörgen

    Lottningen till Natiionalsdagscupen är klar.
    Grupp 1 Burnouts,Überslice,Boston Redsox, Burnball is the new baseball,BK Rel
    Grupp 2 Dom Röda, Magnum P.I, Bränn inte bullen,Don’t stop believin’, Plakat Pirat
    Grupp 3 Salming, Kenya Bridgeklubb,Lokal,Schas Ove,SKS
    Tre lag vidare från varje pool. Två regeltillägg har införts. De som börjar slå får starta med 1-0 ledning. Vid lika vinner det lag som börjat slå(som i cupen alltså).Varje lag får som innelag begära en 30 sekunders time out under sitt innespel. Tiden ska då stoppas av domaren och blåsas igång efter 30 sekunder. Två slag bränd i gruppspel därefter ett slag bränd. Vid samma poäng i gruppspel gäller inbördes möte därefter total poängskillnad i alla matcher. Om lagen ej kan skiljas åt efter detta gäller lottning.
    Viktigt att vi startar 10.00 då det blir många matcher innan vi är färdiga. Se till att ha med en mobil med tidtagning när ni ska döma. Varje lag ska ställa upp med 2 domare, 2 poängräknare och 2 kondomare (2:a kon) i omgångarna när man inte spelar.
    Parisarna är inköpta och en burk tysk surkål kommer också att finnas för de som äter korv på det rätta sättet. Vi spelar vid björkarna som vanligt men 3 planer blir på Mariehemssidan. Ser ut som att vi får fint väder som vanligt i cupen.
    Jörgen N

  2. Jukka

    Regeln med timeout var bra, funkar i sommarcuper och seriespel när det inte är pressat tidsschema. Spelordning med gruppspel både i semi och final bra för de som söker många matcher med bra motstånd, dock blev dagen aningen för lång med tre gruppspel. Fördel med en poäng vid förlorad lott, det får någon matematiker räkna ut om det är bra eller inte. Annars lite skumt att man kan ha ledningen i en match som ännu inte har påbörjats…

  3. Jörgen

    Tre gruppspel kommer av erfarenhet från sommarcuper på 90-talet där förlorande lag drog hem, särskilt vid dåligt väder. Då stod man där utan domare på en kvartsfinal. Åtta matcher är mycket för att vinna, det håller jag med om men det är prisvärt för nya lag med 4 matcher eller 6 matcher för ett medelbra lag som går vidare.
    Timeout kändes också lyckat. kanske från 16-del i Yran? 30 sekunder av speltider x 2 är inte mycket, det tar tio gånger längre tid när lagen står och ska slå in sig. En poäng kanske är en för lite skulle jag säg, får fundera på det. Sedan kommer det nästa år att vara tillåtet att ställa valfritt antal spelare på första kon om man blivit utebränd.
    Sedan kommer inte Coca Cola att ta slut nästa år. Själv dricker jag bara light/zero läsk (och öl) så det påverkar inköpen förstås:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.