Maxade tankar

Livet återvänder.

 Idag har jag återvänt till mitt normala liv och jobbat som doktor nere i Hoting som vanligt. Likaså resten av veckan med jour under natten fram till fredag. 

Sov lite sådär under natten tills idag och vaknade också med huvudvärk imorse, fast den har jag ju en viss kunskap i hur man skall bota :). Nej, inte som doktor som kanske en del tror, utan pga av lång erfarenhet eftersom jag haft migrän i perioder sen jag var högstadieelev.

Men huvudvärken nu berodde nog mest på att jag börjar kunna slappna av igen. Jag inser att jag varit bra mycket mer spänd inför måndagens självorsakade blåsväder. Man vill ju inbilla sig att man är betydligt mer hårdhudad än vad man egentligen är, jag har nog insett att jag är mer känslig än vad jag trott. Eller blir man det med åren måntro? Fast å andra sidan var det ju därför jag hoppat av, att en del saker helt enkelt KÄNNS fel.

Det jag kanske oroade mig mest för innan måndagen var hur många negativa kommentarer som skulle kunna dyka upp. Men jag har inte hittat en enda om man nu bortser från Åke kommentar i papperstidningen. Han kunde väl egentligen inte svara på något annat sätt än han gjorde.

Men till Er som kommenterat vill jag bara ge mitt djupaste tack för sympatierna, min oro kom helt på skam och jag måste erkänn att jag hade helt fel där.

Nu skall jag ta paus från alla tankar på politik, undvika all mejl, bara kolla ev kommentarer här på bloggen nån enstaka gång per dygn osv. Jag skall bara koncentrera mig på jobbet och sen helgens trevligheter. Händer det något nytt runt mitt avhopp så får jag väl skriva och berätta det på nån blogg när det ev sker framöver nån gång.

4 kommentarer

  1. Bo-Lennart Danielsson

    Hej Max! Jag tänker på det kommande kyrkovalet,påverkas du av detta vals utgång? Det är som medlem i svenska kyrkan jag undrar. Jag ser ju helst att du blir kvar som ordf.

    Mvh B-L

  2. Max Fredriksson

    Svar till Bo-Lennart Danielsson (2013-05-15 23:12)
    Kyrkans organisation kommer att se helt annorlunda ut efter kyrkovalet då Vilhelmina, Stensele, Åsele, Fredrika och Lycksele kommer att samarbeta i en större samfällighet. Det blir alltså ett samfällt kyrkofullmäktige för hela samfälligheten. Fullmäktige kommer sen att välja ett församlingsråd för varje församling. Dagens kyrkonämnd försvinner som jag alltså är ordförande i. Men redan tidigare hade jag avböjt att stå på nån lokal lista i kyrkovalet. Redan det avböjandet var egentligen en markering.
    Däremot var jag nominerat till stiftsfullmäktige men jag hamnade väl egentligen på icke valbar plats och den platsen faller ju också nu.
    Till församlingsråden kan rent teoretiskt väljas vilken intresserad kyrkomedlem som helst och behöver alltså inte utses på politiska grunder men jag misstänker att dessa kommer att väljas på ungefär samma sätt som idag eftersom det är fullmäktige som gör det valet och fullmäktige är politiskt valt.

  3. karin fjällstedt

    Det gläder mig att du har accepterat sakernas gång och att familjen kommer i fokus, men jag blir bedrövad av att en person med raka och almänneliga åsikter blir polletterad. Vad händer inom politiken idag? dessvärre måste jag fråga Vad händer inom KYRKAN? Jag trodde att kyrkan tog hänsyn till de som är dess tillskyndare? Ska vi då kasta ut de som inte gör som POLITIKERNA gör? Ska inte kyrkan betecknas av kärlek och av medlemmarnas önskan? Var finns kärleken till nästan? Jag vet att praktiska frågor ibland inte funkar med de religiösa, men nog måste man väl kunna hitta en väg utan att slänga ut en människa som råkar ha en annan åsikt. Är detta medeltidens inkvisitation? Jag hoppas kyrkofullmäktige tar till sig det gamla ordspråket: OM DU ICKE VILL BLI DÖMD SÅ SKA DU ICKE DÖMA.

    • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

      Det som är så viktigt är att skilja på det som kyrkans personal gör och det som sker inom kyrkopolitiken. Ser man till personalen finnsen väldigt stor tanke på medmänniskorna medans det inom politiken ibland dyker upp tankar som mer speglar ett maktbehov än omsorg om det man är satt att förvalta, dvs kyrkans väl och ve. Jag vill absolut inte lägga non skuld på dem som jobbar för kyrkan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.